Gilead tarafından konuyla iligili olarak yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde toplam 38 ülkede faaliyette bulunan ve 33 senedir HIV konusunda önde gelen yenilikçi bir ilaç şirketi olarak tedavi, koruma, her basamakta tedaviye ulaşım ile yeni tedavi araştırmaları alanlarında ilerlemeler gösteren Gilead’ın Doğu Avrupa Merkezi’ne bağlı 12 Doğu Avrupa ülkesi mevcut. Bu 12 ülkenin Medikal İlişkiler’i bundan böyle Özçağlı’nın yönetiminde olacak.

Özçağlı, haziran ayı itibarıyla yeni görevine başladı. Özçağlı’nın atamasıyla beraber son 5 sene içinde Gilead Türkiye’den global yönetime transfer olan yönetici sayısı da 11 oldu.

Tahsin Gökçem Özçağlı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi’nde farmakoloji doktorasını tamamladı. Profesyonel iş hayatına Kanada’da Alberta Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak başlayan Özçağlı, 2005 senesinde Novartis ile ilaç sektörüne medikal bölümde adım attı.

Özçağlı, daha sonra Abbott’ta önce Ülke Medikal Liderliği, ardından EMEA Bölge Direktörlüğü görevlerini yürütürken, 2015 yılından bu yana ise Gilead Türkiye’de Medikal İlişkiler Direktörü olarak çalıışyordu. (AA)