Makina güvenliği ve otomasyonu alanlarında dünyanın önde gelen firmalarından olan Genmacs, yüzde 100 yerli güvenlik fens (çit) sistemleri ile ekipmanları üretiyor.

Gülerce, yakın dönemde gerçekleştirdikleri projeleri de değerlendirdi. Arçelik Rusya ve Güney Afrika üretim tesislerinde makina güvenliği uygulamaları yaptıklarını anlatan Gülerce, Candy Hoover Group için de benzer bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Mekanik üretim hatlarında oluşabilecek arızalara yönelik iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Gülerce, tüm bunların yanı sıra metal ve galvaniz sektörlerinde hizmet veren Ankara’lı bir firma için 250 metre uzunluğunda birçok makinanın güvenli alanları doğrultusunda fens tedariği sağladıklarını kaydetti.

HEDEF İHRACAT VE ENDÜSTRİ 4.0

Güvenlik Fens Sistemleri halihazırda birçok farklı sektörler tarafından kullanılıyor. Genmacs’ın ihtiyaç doğrulltusu üzerine özellikle yoğunlaştığı alanların ilk sırasında robotlu üretim alanları geliyor. Metal – sac işleme alanları, otomatik besleme istasyonları ve transfer hatlarına da çözümler sunan Genmacs, özellikle Endüstri 4.0 ile birlikte dijitalleşme yoluna giden ve değiştirilen üretim hatlarında da ihtiyaç doğrultusunda hizmet sunmayı hedefliyor.

Kısa ve orta vadeli hedefleri arasında Türkiye’de ürettikleri ürünleri yurt dışı pazarına ihraç etmek olduğunu da dile getiren Genmacs Endüstriyel Güvenlik Sistemleri Müdürü Fatih Gülerce, halihazırda projeler gerçekleştirdikleri Rusya, Romanya, Tayland ve Güney Afrika ülkelerindeki makina fuarlarına da katılmak için çalışmalar gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

BİRİNCİ MADDE İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI

Kısa ve orta vadeli hedeflerini anlatan Gülerce, şirket olarak birinci maddelerinin iş sağlığı ve işçi güvenliği olduğunun altını çizdi. Konuya ilişkin şirket tecrübelerini iş sağlığı ve işçi güvenliği çalışmalarına aktarmak için çalıştıklarını vurgulayan Gülerce son olarak “Tecrübe ve kapasitemizi geliştirerek ülkemize bu alanda ihracat kalemi olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.