Isıtma sektöründe faaliyet gösteren panel radyatör imalatçıları için su yolu ekipmanları olarak bilinen çelik ürünleri üreten Genç Makina; 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor. Firmanın Üretim Şefi Fatih Turhan “Endüstri 4.0 ve getirilerinden de faydalanmaktayız.” dedi.

Manisa’da 1997 yılında kurulan Genç Makina ECA ya da Demirdöküm gibi tüm dünyadaki imalatçılara ürünlerini gönderiyor. Üretim hacminin yüzde 80’i ile ihracat yapıyor. Sektör adına oldukça modern ve akıllı makinalarda üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Genç Makina Üretim Şefi Fatih Turhan “Türkiye’de tüm ürün gruplarının tek çatı altında üretildiği en büyük birkaç firmadan biriyiz. Tek başımıza dünyadaki ürün ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayabilecek alt yapımız mevcuttur.” dedi.

“FİRMALARIN ÜRETİM YETENEKLERİ KISITLANABİLİYOR”
Sektördeki geliştirmeleri değerlendiren Turhan “Diğer tüm sektörler ile benzer sıkıntı ve problemleri yaşamaktayız. Bunlardan ilk akla gelenler yetkinlik ve bilgi sahibi personeli istihdam edebilmek, enerji verimliliği ve Avrupa piyasasına oranla artan çelik ham madde fiyatları başlıcalarıdır... Ayrıca içinde bulunduğumuz sektördeki son 10 yıllık ürün fiyat endeksi göz önünde bulundurulduğunda ürünlerin satış bedellerinde ki düşüş trendi firmaların karlılığını azaltmakta, dolayısı ile üretim yeteneklerini de kısıtlamaktadır.” dedi.

“ÜRETİMİMİZİ ARTIRABİLMEYİ HEDEFLEDİK”
“Üretmekte olduğumuz ürünlerin 30 yılı aşkın geçmişi bulunmaktadır.” diyen Turhan 2018 hedefleri doğrultusunda şunları ifade etti: “İlk günden şu ana kadar geçen süreçte üretim organizasyonlarının ve teknolojinin geçmiş olduğu basamakları iyi etüt edebilmemizin sonucunda, daha verimli ve kaliteli bir şekilde üretimimizi artırabilmek adına tesisimiz içerisinde hat organizasyonları, otomasyona entegrasyonu, bilgi verimliliğinin sağlanması ve anlık üretim maliyetlerinin kontrolü için Endüstri 4.0 ve getirilerinden de  faydalanmaktayız. Bu doğrultuda projelerimizi oluşturmakta ve yürürlüğe almaktayız.”