“Dünya Mühendislik Dekanları Konseyi’ne Türk Başkan” manşetiyle duyurulan haberde, Dünya Mühendislik Dekanları Konseyi olarak bilinen Global Engineering Deans Council (GEDC)’e Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Şirin Tekinay, 2019 – 2022 dönemi için Başkan olarak seçildi.

Mühendislik konu başlığında akademisyenleri ve endüstrinin lider konumundakileri bir araya toplayan ve GEDC’nin 30’dan fazla ülkede bireysel ve kurumsal üyeleri bulunuyor. New Mexico’da düzenlenen Dünya Mühendislik Eğitimi Forumu’nda yeni yönetimini duyuran GEDC, 2019 – 2022 yılları arasındaki dönem için 2015 yılından beri Yönetim Kurulu Üyeleri olan Tekinay’ı Başkan olarak seçtiklerini açıkladı.

GEDC’DE İKİNCİ TÜRK BAŞKAN

TÜBİTAK Başkanı, Sabancı Üniversitesi Eski Rektörü Profesör Doktor Hasan Mandal’ın ardından GEDC’e seçilen ikinci Türk Başkan olan Tekinay, yeni görevi boyunca Hindistan, Şili ve Avusturya’nın yanı sıra Güney Afrika, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki mühendislik liderlerinin oluşturduğu yönetim kuruluyla da beraber çalışmalar yürütecek.

ÖNCELİKLİ PRENSİP; TEKNOLOJİYE KATILIM

Tekinay, geçtiğimiz son 10 yılı Türkiye’de açık inovasyon, açık bilim, transdisipliner ve şehir mühendisliği gibi konularda dünyadaki son teknoloji hareketlerini geliştirip yaymak için çalışıyor. Tüm bu çalışmalarının yanı sıra Tekinay, yeni görevin boyunca globalleşmeye, sürdürülebilir kalkınmaya ve işbirlikçi katılıma katkı sağlamayı hedeflediğini kaydetti. GEDC de yaptığı açıklamada, Tekinay ile uluslararası düzeyde endüstriyel ve akademik alanlarda öne çıkan yeni teknolojilere katılımı arttırmayı prensip haline getireceklerini bildirdi.