Gelişen teknolojiyi yakından takip etmek hatta o teknolojiyi üretebilmek adına oldukça yoğun çalışmalar yürütülen ülkelerden birisi olan Türkiye’de havacılık endüstrisine bakış açısını derinleştirmek ve bu sektörü daha da güçlendirmek adına GE Havacılık Türkiye ile Sabancı Üniversitesi işbirliğine imza attı. Halihazırda zaten var olan ortaklaşa çalışmalarını daha da sağlamlaştırmak üzerine attıkları bu adımı Sabancı Üniversitesi’nin kampüsünde gerçekleştirilen imza töreni ile pekiştiren GE Havacılık ve Sabancı Üniversitesi, Türkiye’deki havacılık sektörünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Üniversite – sanayi işbirliği konusunda önemli bir adım atmayı da bir diğer hedef olarak gördüklerini belirten taraflar, bu işbirliğinin öğrenciler açısından da büyük önem teşkil ettiğini vurguladı. Konuyla ilgili açıklama yapan GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Doktor Aybike Molbay, GE Havacılık Türkiye olarak Türkiye’deki havacılık endüstrisinin gelişmesi adına 19 yıldır yoğun bir şekilde çalıştıklarını hatırlattı. Şu anda 400 çalışanları ile Türkiye’deki havacılık sanayinde mühendislik iş gücünün gelişmesinde ve var olan beyin göçünün tersine çevriminde önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Molbay, mühendislik alanında oldukça güçlü akademik kadrosu bulunan Sabancı Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri bu işbirliğinin, Türkiye’de katma değeri arttırmak adına güçlü bir adım olduğunu söyledi.

İmzalanan anlaşmaya göre, belirlenen ilk çalışma alanları katmanlı imalat ile korozyon dayanımı ve yüzey aşınması olacak. Bunun dışında malzeme ile ilgili problemler GE tarafından Sabancı Üniversitesi ile paylaşılacak.
 
Anlaşmaya göre Sabancı Üniversitesi, sanayinin karşılaştığı temel zorluklara erişebilecek. Yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin tez konuları, staj ve çalışma imkanları da karşılanacak bu anlaşmada yapılacak olan destek programlarıyla birlikte üniversitenin laboratuvarlarının kapasitesi de arttırılacak.