Kalabalıklaşan dünya nüfusu ve yanlış tarım yüzünden her sene daha çok incelen verimli toprak katmanlarına karşı duyarlılığı arttırmak için topraksız ve kontrol edilip raporu hazırlanabilen akıllı tarım konusunda çalışmalar yürüten ForFarmin, Tarvenn Şirketi’nden 1,4 milyon TL yatırım aldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) iştiraki olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) çatısı altındaki girişimlerden biri olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) tarafından da desteklenen ve Tarvenn’den 1,4 milyon TL yatırım alan ForFarming’in projesi, dikey tarımın yaygınlaşmasını hedefliyor. Çevreye duyarlı çiftliklerin kurulması ve dikey tarım ile zirai ilaç kullanmadan ve toprağı zedelemeden düşük bütçe ile kolay ve hızlı tarım yapılmasını amaçladıklarını belirten Atlas, içeriğinde kimyasal bulunmayan besinler üretmek için çalışıyor.

"DAHA DA GÜÇLENDİK"

Geliştirdikleri projeleri sayesinde Tarvenn’den aldıkları desteğe ilişkin açıklama yapan Atlas “Bu yatırım ve stratejik destek sayesinde daha da fazla güçlendik.” dedi. Türkiye ve dünyada oldukça yüksek bir hızda artmaya devam eden nüfus oranına dikkat çeken Atlas, “Yanlış tarım uygulamaları ile tarım alanları gittikçe azalmakta ve taze ürünlere ulaşımım imkanlarımız da aynı ölçüde daralmakta.” dedi. Amaçlarının, müşterilerine daha taze, kimyasaldan uzak ve sağlıklı ürünler sunmak olduğunu vurgulayan Atlas, aldıkları destek sayesinde kurumsallaşma yolunda bir adım daha ilerlediklerini ve müşteri portföylerini arttırdıklarını söyledi.