Kozmetik ve kişisel bakım sektöründe doğrudan satış kanalı ile büyümeyi sürdüren Farmasi, günlük 500 bin üzeri ürün depolama kapasitesine sahip Türkiye’nin en büyük operasyon merkezini faaliyete geçirdi.

Farmasi, sahip olduğu entegre tesisler ile plastik şişe, kapak, kavanoz, lamine tüp gibi ambalaj malzemelerinin kendi tesislerinde üreterek öz kaynaklarıyla büyümeye devam ediyor. İstanbul Ömerli’de, 100 bin metrekarelik alana yayılan üretim tesislerinde, yüksek teknolojiyi kullanarak ürettiği 2 bini aşkın ürünlerini tüm dünyadaki tüketicilere ulaştıran Farmasi, Türkiye’de doğrudan satış sektöründeki 6 bin metrekare alana sahip en büyük operasyon merkezini faaliyete geçirdi.&

DEPOLAMA İÇİN TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER

Dünyada 125 ülkeye ihracat gerçekleştiren Farmasi, 2 binden fazla ürün gamı ile fark yaratıyor. Makyaj, parfüm, cilt bakımı, kişisel bakım, ev temizliği ürünlerinden gıda takviyelerine kadar geniş bir ürün portföyü sunuyor. Farmasi bu hizmetlerini desteklemek ve güçlendirmek amacıyla Ömerli’de açtığı yeni Operasyon Merkezi ile Türkiye pazarındaki etkinliğini artırıyor. Günlük 500 bin adet sipariş sevkiyatı kapasitesine sahip “Akıllı Tesis” olarak isimlendirilen Farmasi Operasyon Merkezi, performans ölçümlerinin her noktada yapılabilirliği ile dikkat çekiyor. Kontrollü dağıtım ve paketleme sistemi sayesinde insan faktörlü oluşabilecek hataları en aza indiriyor. Otomatik sistem kapasite kaybı olmadan ürün sevkiyatı sağlıyor. Operasyon merkezinde kullanılan başlıca teknolojiler arasında otomatik tartım, pick-to-light teknolojisi, load-cell sistemi ve geri dönüşüm sistemi bulunuyor.

EN KISA SÜREDE ÜRÜN TEMİNİ

Geçtiğimiz yıl 130 milyon adet ürünün üretimini gerçekleştirdiklerini söyleyen, Farmasi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuna “Türkiye’nin en büyük operasyon merkezini faaliyete geçirdik. Yılda 300 milyondan fazla ürünü tüketiciyle ulaştıracak kapasiteye sahip ‘Akıllı Tesis’ olarak da isimlendirebileceğimiz depomuz ile 2018 hedeflerimizi daha da ileriye taşıyoruz. Yüksek teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiğimiz üretimimizi yine teknolojiden faydalanarak sevkiyatını sorunsuz sağlıyoruz. Sahip olduğumuz sistemler ile hata payını neredeyse sıfıra indiriyoruz.” dedi. Emre Tuna, tüm satış temsilcilerinin ihtiyaçlarını geliştirilmiş hizmetlerle en mükemmel şekilde karşılamayı hedeflediklerini belirtti. Tuna; “Yeni operasyon merkezimiz sayesinde operasyon ve dağıtımlarımızı çok daha rahat bir şekilde yönetebileceğiz. Artan verimliliğimizle girişimcilerimiz ve tüketicilerimize daha kısa sürede ürün temin edeceğiz.” dedi.