EVAS Butik’in, 3’üncü üretim tesisi olduğunu belirten Sak, “11.000 metrekarelik arazi üzerinde kurulan Evas Butik, daha küçük miktarlarda, daha farklı tüpler üretme fırsatı yaratmasının yanında Evas’ın üretim kapasitesini de %30 arttırarak yıllık 2.500.000 adede çıkarmasında anahtar rol oynayacak” dedi.


İstikrarlı ve güçlü bir büyüme kaydeden EVAS, şimdi de yeni tesis yatırımı ile hem istihdam fırsatı yaratıyor hem de üretim kapasitesini ve kabiliyetini arttırıyor. Yeni tesis ile birlikte EVAS, yüksek sayılardaki seri üretimlerin yanı sıra daha düşük sayıda butik sayılabilecek üretimler de gerçekleştirebilecek. Pendik Kurtköy’de 4.500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 11.000 m²’lik bir alanda kurulan EVAS Butik, 8 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Yeni tesisin açılışı ile birlikte EVAS, toplam üretim alanını yaklaşık 40.000 m²’lik bir büyüklüğe ulaştırdı. 2019 yılında mevcut üretim kapasitesini yaklaşık yüzde 30 arttırarak 2.500.000 adedin üzerine taşıyacak EVAS, aynı zamanda 130 yeni çalışan için istihdam fırsatı yaratacak. EVAS Butik açılışı, İpragaz CEO’su ve SHV Energy Ülke Yöneticisi Eyüp Aratay, EVAS Genel Müdürü Emrah Sak ve şirket yöneticilerinin de hazır bulunduğu bir törenle gerçekleştirildi. 


2 MİLYON ADETLİK ÜRETİMİNİN YÜZDE 90’INI 72 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR
1963 yılında kurulan EVAS’ın 2018 sonu itibariyle yıllık 2 milyon tüp üretimi ile 250 milyon TL’lik ciroya ulaşacak bir şirket olduğuna vurgu yapan Eyüp Aratay, “İleri teknolojisi, yüksek standartları, kaliteli ürünleri ve Ar-Ge gücü ile global pazarda haklı bir yer edinen EVAS, 3 tesisinde toplam 478 farklı tüp üretimi gerçekleştiriyor. Üstelik bu üretiminin yaklaşık %90’ını 5 kıtada 72 ülkeye ihraç ediyor. 10’dan fazla ülkede de pazar lideri olan EVAS, aktif olduğu pazarlardaki yaklaşık %5’lik pay ile global pazarın da en büyük 5 tüp üreticisinden birisidir. 
Son 15 yılda yaklaşık yüzde 150’lik büyüme gerçekleştiren EVAS, aynı dönemde ihracatta kaydettiği yüzde 1000’e yakın büyüme ile oldukça önemli bir başarıya imza atmıştır. Küresel arenadaki bu çok önemli başarının ardında, büyük bir azim ve istikrar yatıyor. Yeni açtığımız bu tesis ile birlikte bu başarının gelecekte çok daha önemli noktalara taşınacağına inancımız tamdır. Küresel standartlarda üretimi, ileri teknolojisi, yüksek kalitesi, üstün Ar-Ge gücü ve üretim kabiliyeti, çevikliği ile EVAS’ın bir sonraki hedefi ise ‘Dünya Liderliği’dir” açıklamasında bulundu. 


“EVAS’IN ‘DÜNYA LİDERLİĞİ’ HEDEFİNDE KİLİT ROL OYNAYACAK”
EVAS Butik’in, EVAS MASS ve EVAS Ankara’nın dışında EVAS’ın 3’üncü üretim tesisi olduğunu belirten EVAS Genel Müdürü Emrah Sak da, “Toplam 11.000 metrekarelik arazi üzerinde kurulan EVAS Butik, daha küçük miktarlarda, daha farklı tüpler üretme fırsatı yaratmasının yanında EVAS’ın üretim kapasitesini de %30 arttırarak yıllık 2.500.000 adede çıkarmasında anahtar rol oynayacak. Aynı zamanda teknoloji, inovasyon, çeviklik, esneklik ve hız gibi konularda da bizi daha güçlü kılacak bir tesis. Ayrıca kısa - orta vadede mevcut pazarlarda yerimizi güçlendirip, yeni pazarlara açılarak üretim ve satışımızı arttıracak, uzun vadede ise dünya lideri olmak gibi hedeflerimize önemli katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.