Euchner Türkiye Genel Müdürlüğü’nden Şubat 2021 itibariyle firmanın Almanya Genel Merkezine atanan Oğuz Bayrak, Makine Emniyeti Mühendislik Hizmetleri Avrupa Müdürü olarak görev almaya başladı.

Bayrak yeni görevinde, Avrupa’da Euchner Genel Merkeze bağlı olan Euchner İspanya, Euchner Fransa ve Euchner Türkiye gibi iştiraklerinin makina emniyeti mühendislik hizmetlerinin yönetiminden sorumlu olacak.

Bayrak, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2001 yılında mezun olduktan sonra profesyonel iş hayatına o dönemde SMC’nin Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Entek Pnömatik’te başladı.

Almanya’da FH Ravensburg Weingarten Üniversitesi’nde 1,5 yıllık Mekatronik master eğitimini takiben Ocak 2005’te Arı Endüstri ismiyle kendi firmasını kuran Bayrak, firmasıyla 2009’a kadar devam etti.

Ardından Ocak 2009’da göreve geldiği Entek Otomasyon firmasında 4 yıl Makine Emniyeti Müdürü olarak çalışan Bayrak, Euchner’in Türkiye’de kendi ofisini kurmaya karar vermesiyle Mart 2013’te Euchner Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.

Bayrak, başarıyla geçen 8 yılın ardından yeni görevinde de Euchner’e değer katmaya devam edecek.