Özelleştirildiği 2004’ten bu yana 635 milyon dolarlık yatırım yapılan Eti Bakır 4 yıllık yeni yatırım planını açıkladı. Eti Bakır Genel Müdürü Yılmaz Şara, 2022 yılına kadar 3 milyar 100 milyon lira yatırım yapacaklarını belirtti. Şara, ayrıca bu yatırım ile doğrudan 500 kişiye de istihdam sağlanacağının altını çizdi.


ABD Başkanı Donald Trump tarafından Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaşa Türk özel sektörden cevap geldi. 2004 yılında özelleştirilen ve Cengiz Holding bünyesine geçen Eti Bakır'ın Genel Müdürü Yılmaz Şara, 2022 yılına kadar 3 milyar 100 milyon lira yatırım yapacaklarını belirterek, “Ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Türkiye'ye her zamankinden daha büyük bir inançla yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Türkiye'nin yıllık bakır ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Eti Bakır'ın Genel Müdürü Yılmaz Şara, ekonomi basınının temsilcileri ile Eti Bakır Samsun Tesisleri'nde bir araya geldi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili soruları yanıtlayan Şara, “Ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Türkiye'ye her zamankinden daha büyük bir inançla yatırıma devam edeceğiz. Böyle zamanlarda yapılacak olan en iyi şey yatırımdır. Biz de bunu yapıyoruz. Daha çok üreten Türkiye dış saldırılara karşı da daha dirençli olacaktır” diye konuştu.


HER YIL 550 MİLYON DOLARLIK İTHALATIN ÖNÜNÜ KESİYOR
Eti Bakır'ın 14 yıl önce kapanmak üzereyken Cengiz Holding tarafından özelleştirme yoluyla satın alındığını hatırlatan Şara, aradan geçen sürede tesislere 635 milyon dolar yatırım yaptıklarını ifade ederek, yeni yatırımlarla birlikte bu rakamın 1.1 milyar dolara (7.7 milyar lira) ulaşacağını anlattı. 3 milyar 100 milyon liralık yeni yatırımın 2022 yılında tamamlanacağını söyleyen Şara, “Yaklaşık her yıl 787 milyon liralık yatırım yapacağız. Eti bakır şu anda her yıl 550 milyon dolarlık ithalatın önünü kesiyor” dedi.