ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, düzenledikleri tanıtım toplantısında dijital güvenlik konusunda yüzde 28,5 oran ile pazar lideri olduklarını belirtti. Akbal, tanıtım toplantısında iş ortaklarına 2019 yılı bireysel ve kurumsal güvenlik yazılımlarını tanıttı.

İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, İstanbul’dan 200 iş ortağını ağırladı. ESET’in 2019 yılı dijital güvenlik ürünlerinin tanıtıldığı toplantıda, kripto para madenciliğinden kurum ve bireyleri direkt hedef alan fidye yazılımlarına kadar birçok tehdide karşı geliştirilen çok katmanlı teknolojiler anlatıldı.

Yüzde 28.5’le Lider

Tanıtım toplantısında konuşan Akbal, küresel bakış açısını yerel deneyimlerle harmanladıklarını belirtti. Akbal ayrıca, yüzde 28.5’lik oran ile Türkiye’de pazar lideri olduklarının da altını çizdi. Akbal son olarak, bu pazar liderliği konumlarını geleceğe her daim hazır siber güvenlik ürünleri ile pekiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

1 Milyar Zararlı Yazılım

2019 yılında zararlı yazılımların 1 milyara ulaşacağının öngörüldüğünü vurgulayan Akbal, Nesnelerin İnterneti (IoT) sayesinde evimizdeki tüm beyaz eşyalarının birbiriyle iletişim halinde olacağını, günümüze bile her evde zararlı yazılıma maruz kalma olasılığı olan en az bir ürünün bulunduğunu belirten Akbal, dijital güvenliğin gerekliliğinin altını çizdi.