Tüm dünyaya ultra lüks özel tasarım otomobil ihraç eden Ertex Otomotiv, Mercedes Vito’yu 27 santimetre daha uzatarak ultra lüks bir Maybach’a dönüştürdü. Türklerin tamamen el işçiliği ile geliştirdiği otomobil, tüm dünyada ilgi odağı oldu. Konuyla ilgili konuşan Malkoç, Fransa’da bir müşterileri için yüzde 100 el işçiliğiyle tasarımını gerçekleştirdikleri otomobillerinin şu anda talep rekoru kırdığını söyledi.

Tasarım için Mercedes’in V-Class (Vito) modelini kullanan tasarımcılar, yüzde 100 el işçiliği kullanarak aracı 27 santimetre daha uzattı ve yeniden tasarladı. Ultra lüks bir araç haline gelen Maybach’in içerisinde bir adet mini bar, televizyon ve Playstation 4 oyun konsolu ile Apple TV bulunuyor. Tabletten kumanda edilen araç, açılıp – kapanabilen çalışma masası ile yine tabletten kumanda edilebilen buzdolabı da içerisinde barındırıyor. Tüm bunların yanı sıra araçta, sürücü ile VIP alanını birbirinden ayıran ses geçirmez bir mahremiyet alanı var ve bu alanda kapanıp açılabilir 81 ekran (32 inç) bir LED TV de var.

Geliştirdikleri bu yeni aracın tüm dünyadan gelen talepler ile rekor kırdığını belirten Ertex Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Salih Malkoç, bu tasarım ve dünyada yalnızca bir tane olan araçlarını almak için sipariş verenler arasında Paris Saint German futbol kulübünün başkanı Nasır El-Halifi’nin de bulunduğunu sözlerine ekledi.