2018 yıl sonundan itibaren üretim kalite ve standardını daha iyiye taşıyıp, iş gücünü verimli ve dengeli kullanmaya destek olacak ve sonrasında geliştirilebilecek bir robot tasarım ve uygulamasını planladıklarını kaydeden Ercan Eruslu; robotun ve uygulamanın sadece kendi bünyelerinde olacağını açıkladı. 


Üniversite-sanayi iş birliği ile başlattıkları proje ile üretim hızını arttıracak bir robot geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Erpen Kurul Üyesi Ercan Eruslu, "Projemizin hedeflenen bitiş tarihi olan 2018 yıl sonundan itibaren üretim kalite ve standardımızı daha iyiye taşımak, iş gücünü verimli ve dengeli kullanmamıza destek olacak ve sonrasında geliştirilebilecek, sadece bizim bünyemizde var olan bir robot tasarım ve uygulaması planlamakta ve hayata geçirmekteyiz. Bu çalışmadan bir sonraki adımımız robotlarımızı sistemimize entegre ederek Endüstri 4.0’ ı yakalamak olacak. Yine bu yönde bir sonraki hedefimiz üretimimizin farklı bir operasyonuna destek olacak yeni bir robot daha geliştirmek. Bu yöndeki analiz ve araştırmalarımız da başladı" dedi. 

2018 yılında, üretim standartlarını ve kaliteyi koruyup arttıracak yöndeki her fikri projelendirerek, gelişmeye ve iyileştirmeye yönelik yatırımlar yapmayı planladıklarının altını çizen Ercan Eruslu; "Firma bünyesinde, a’dan z’ye bütün iş ve işlemleri kayıt altına alan yazılımlar geliştiriliyor, bununla birlikte müşteri memnuniyetiyle ilgili daha yenilikçi ve farklı sistemler üstünde çalışıyoruz. Bu arada sertifika ve belgelendirme programlarına dâhil olunmaktadır, bu yöndeki yatırımlarımızı başarı ile tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Eruslu; "Türkiye'nin PVC sektörüyle 1980 yılların sonunda  tanışması günümüzden çok geride olmamakla birlikte, alınan yol ve sektörde gösterilen gelişme azımsanmayacak ölçüde büyüktür. Bugün Türkiye, Avrupa'da PVC sektörünün en büyük üreticileri listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. PVC olarak  150’den fazla  ülkeye plastik mamuller ihraç edilmektedir. Son yıllarda Irak, Almanya, İngiltere, Fransa ve İsrail en çok plastik mamul ihraç edilen dış pazarları oluşturmuştur" dedi.