Ürettikleri sac işleme makinalarının yüzde 75'i 120 ülkeye ihraç ettiklerini söyleyen Ahmet Özkayan; "2017'yi yüzde 15 büyümeyle kapattıklarını, 2018'de de yine aynı oranda büyüme bekliyoruz" dedi.

Ermaksan Makine Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ahmet Özkayan, 2017'yi yüzde 15 büyümeyle kapattıklarını, 2018'de de yine aynı oranda büyüme beklediklerini belirterek şu açıklamada bulundu: ''Dünya konjonktürüne göre artık ülkeler kendi iç üretimlerine ağırlık vermeye, iç üretimlerini desteklemeye başladı. Türkiye de bu yolda ilerliyor. Bu farkındalık var. Özellikle yerli üretime destekler ve teşvikler, bu alanda çok önemli. Kimse parasını artık dışarı kaçırmak istemiyor.Yerli üretimde tutmak istiyor ki sanayisi büyüsün, istihdamı artsın. Bizim ülkemizde de böyle olduğu sürece yine üretim büyüyecektir, yatırımlar artacaktır.''

Özkayan; ''Sıfırdan yani ham maddeden başlayarak ileri teknolojili makina imalatı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca '3D' denilen üç boyutlu yazıcılar da üretiyoruz. Hem tozu üreten hem de bu tozu kullanarak parça üreten üç boyutlu metal yazıcıları üreten bir firmayız. Bilim ve teknoloji tabanlı Ar-Ge merkezi ve üretim alanlarımız var. Otomotiv, beyaz eşya gibi birçok sektöre hitap eden ve çok çeşitli sac işleme makinaları üretiyoruz. Metal sac birçok alanda kullanıldığı için bizim makinalarımız da dünyada çok çeşitli alanlarda kullanılıyor. İhracatçı bir firmayız. 1996'dan beri ihracat yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 75'i ihraç ediliyor. 120 ülkeye ihracatımız var. 70 ülkede kendi bayimiz var ve bu ülkelerde hem satış hem de servis imkanı sağlıyoruz. Birçok ülkede marka olmuş vaziyetteyiz. Ermaksan markasıyla makinalar aranıyor, soruluyor. 2017'de 60 milyon avro ihracatımız, iç piyasada da 20 milyon lira civarında satışımız var'' dedi.