İSTKA’nın desteğiyle ve İst. Valiliği ile Bahçeşehir Ünv. ortaklığında Endeavor Türkiye’nin ScaleUp Girişimci Hızlandırma Programı hayata geçti. ScaleUp’un tanıtım toplantısında konuşan Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, ScaleUp özelinde hedeflerini anlattı.

Endeavor’u ‘Uluslararası büyüme yolunda, tüm dünyada ofisleri olan bir network’ olarak nitelendiren Kurttepe, kendilerinin de ScaleUp programındaki en büyük hedeflerinin bu network gücüyle büyümek ve yurt dışına açılma proseslerini, girişimciler arası tecrübe paylaşımının esas alındığı bir proje ile pekiştirmek olduğunu söyledi.

GLOBALLEŞMEK KOLAY DEĞİL

Kurttepe yaptığı konuşmada, yapılan iş ne olursa olsun küçük ölçekli girişimcilerin globalleşmesinin zor olduğunu belirtti. Yine de konjonktürün çok hızlı değiştiğini ve artık girişimcilerin büyüyebilmek için yurtdışı pazarına açılmalarının lüks değil zaruret olduğunu dile getirdi. Türkiye’de çok kıymetli ve katma değeri yüksek küçük ölçekli girişimci olduğunu vurgulayan Kurttepe, “İşletmelerini geliştirmek ve büyütmek isteyen gençlere destek olmak istiyoruz.” dedi.