Verimi yüksek, atık gaz oranı daha düşük yoğuşmalı kombilerin üretilip satılmasını kapsayan ErP Yönetmeliği sayesinde ülke ekonomisine önemli katkılar sağlanacağını söyleyen Mehmet Özokumuşoğlu, " ErP Yönetmeliği’ne uygun SCOT’u (Güvenli Yanma Teknolojisi) Türkiye’de ilk kez yerli üretimle hayata geçirdik” dedi.

Türkiye’de yürürlüğe girecek olan ErP (Energy Related Products) Yönetmeliği kapsamında artık sadece yoğuşmalı ürünler tüketicilerin kullanımına sunulacak.  Türkiye’nin Avrupa Birliği uyum yasaları ve düzenlemelerinin bir parçası olan ErP yönetmeliği, verimi yüksek, atık gaz oranı daha düşük olan yoğuşmalı kombilerin üretilip satılmasını kapsarken, yüksek oranda enerji tüketen tüm ürünlerin kademeli olarak piyasadan kaldırılmasını amaçlıyor. 


Yönetmeliğe uygun yoğuşmalı cihazların yakıt tüketiminde %30’a varan  tasarruf sağladığını belirten EMAS Makina Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu;  yoğuşmalı kombilerden maksimum verim elde edebilmek için yaşam alanlarının sahip olduğu özelliklere de dikkat etmek gerektiğinin altını çiziyor: “Kombi seçiminde evdeki kombi tesisatından, radyatörlerin konumu ve uzunluklarına kadar birçok detayın uzman kişiler tarafından tasarlanmış olması gerekiyor. Kombi seçerken evin ısıtma ve kullanım suyu ihtiyacı yanında, verime de bakılmalıdır. Satın alınacak kombinin yedek parçalarının uygun fiyatlı olması ve servis ağının yaygın olması da çok önemlidir. Diğer önemli konu ise bina ve izolasyon kalitesidir.”  

ErP Yönetmeliği’ne uygun SCOT’u (Güvenli Yanma Teknolojisi) Türkiye’de ilk kez yerli üretimle hayata geçirdiklerini söyleyen Özokumuşoğlu, E.C.A. markalı ürün gamının her daim son teknoloji ile üretilen, tasarruf sağlayan ve çevreye duyarlı cihazlardan oluştuğunu belirterek, “Sektörde birçok ilklere imza atan bir marka olarak, yönetmelikte belirtilen standartlar ve verim değerlerine uygun kombi üretimi ve satışını zaten yapıyorduk.” dedi.