Türkiye’de faaliyette buulnan Elektrik Dağıtım şirketlerinin çatı örgütü olan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği – ELDER’in, 9. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Yapılan Genel Kurul neticesinde Serhat Çeçen, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Kıvanç Zaimler’e devretti. Zaimler 2021-2024 seneleri arasında, üç sene boyunca ELDER Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak.    Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini ise Batuhan Özdemir ve Barış Erdeniz gerçekleştirecek.
 
Genel Kurul sonrasında konuyla ilgili bir açıklama yapan ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Elektrik Dağıtım sektöründe sürdürülebilir, kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti verme misyonumuzu devam ettireceğiz. Yeni dönemde yatırımlarımız ile tüketici odaklı çalışmalara imza atacağız.” Şeklinde konuştu.

KIVANÇ ZAİMLER KİMDİR?

İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Zaimler, iş hayatına 1992 senesinde adım attı. 
 
Ticaret Direktörü olarak 2008 senesinde Enerjisa ailesine katılan Zaimler, 2013 senesine kadar Enerjisa’nın Doğal Gaz iş kolunun koordinasyonunu yürüttü. 2013-2015 seneleri arasında Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. Bu görevinde 14 ili kapsayan 3 dağıtım bölgesinde, 9 milyon müşteri ve 20 milyon nüfusa elektrik dağıtımını üstlenen bir organizasyonun yeniden yapılanma ve entegrasyon sürecini yürüttü. Ağustos 2015 – Mart 2016 tarihlerinde Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde Enerjisa’nın serbest piyasaya hazırlık sürecinde tüketici odaklı yeni marka konumlandırma çalışmalarını gerçekleştirdi. Ardından Türkiye’nin özel sektör tarafından yapılan en büyük halka arz süreci olan Enerjisa Enerji’nin halka arzını başarıyla yönetti. Temmuz 2018 tarihinden itibaren Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı olarak görev aldı.