Geçen yıl kendi markalarıyla jeneratör üretmeye başladıklarını söyleyen ELC Mühendislik Genel Müdürü Süleyman Torun, "2018'de açacağımız yeni bir imalathane ile aylık 20 jeneratör imal etmeyi hedefliyoruz" dedi.
ELC Mühendislik Genel Müdürü Süleyman Torun, 2017’de kendi markalarıyla jeneratör üretmeye başladıklarını, 2018'de açacağı yeni bir imalathane ile aylık 20 jeneratör imal etmeyi hedeflediklerini Haziran 2018 itibariyle de bu hedeflerinin aylık 50 jeneratör olduğunu belirtti.
Torun, "Mevcut yerimizde 11-440 kVA güç aralığında imalat yapan şirketimiz, 2018 yılbaşı itibari ile yeni bir imalathane açarak aylık 20 jeneratör imalatı hedeflenmekte. Haziran 2018 itibariyle de bu hedef aylık 50 jeneratör. Haziran ayına kadar imalata ilişkin TSE, ISO, CE, Sanay sicil belgelerini almayı hedefliyoruz. Bu yıl imalatın yüzde 15'ini yurtdışına satmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda öncelikle Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri hedefimiz. Bir taraftan da Ar-Ge çalışmalarımızla 2020 yılına kadar akıllı tip jeneratör imalatı hedefliyoruz. Doğalgaz ile çalışan jeneratör imalatı konusunda kendimizi geliştirmek istiyoruz. Doğalgazlı jeneratörlerde özellikle küçük güçlerdeki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Kısa vadeli hedeflerimizde 2019 yılı sonu ile bölgemizde jeneratör imalatı konusunda lider konumda olmak istiyoruz." dedi.