PVC profil sektöründe ilklerin öncüsü Egepen Deceuninck, ihracat yatırımlarını genişletiyor. Şili, Hindistan, Tayland, Avustralya’da ve Güney Amerika’nın belli bölgelerinde yatırımlarının olduğunu açıklayan Egepen Deceuninck Pazarlama ve Satış Grup Müdürü Tamer Özen, "Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yıl yatırımlarımızı daha da genişleteceğiz" dedi.

Türkiye’nin PVC sektöründe dünyanın en büyük ihracatçılarından olan marka, Şili, Hindistan, Tayland, Avustralya’da ve Güney Amerika’nın belli bölgelerindeki yatırımlarını daha da yayabilmek için çalışmalarına hız veriyor. Dünya standartlarında üretim gerçekleştiren Egepen Deceuninck, hedef büyütmeye devam ediyor. 2018 sektör büyüme beklentilerine paralel olarak yatırım atağında olduğunu açıklayan Egepen Deceuninck Pazarlama ve Satış Grup Müdürü Tamer Özen, sektör problemlerine değinirken ihracat hedeflerinden bahsetti.


“MERDiVEN ALTI ÜRETIMIN AZALDIĞINI GÖZLEMLIYORUZ”
Egepen Deceuninck Pazarlama ve Satış Grup Müdürü Tamer Özen, “Avrupa ve Amerika’nın en büyük fabrikası olma özelliğini taşıyan İzmir’deki üretim fabrikamızla yatırım ve ihracat hedeflerimizi büyütüyoruz. Sektörümüz, son 10 yılda yapımı artan konutlar ve hızlı kentsel dönüşüm çalışmaları ile oldukça ivme kazandı. Sektörün yıllık üretimine bakacak olursak; 2017 rakamları henüz belli olmadı fakat, 2016 yılında 1,760 milyon mekan için 31,7 milyon metrekare PVC pencere üretildi. Son yıllara baktığımızda sektörümüzün en önemli problemlerinden biri olan merdiven altı üretimin azaldığını görüyoruz. Bu da kaliteden ve teknolojiden ödün vermeyen bizim gibi markalar için çok büyük bir avantaj. Sektörümüzün önümüzdeki yıl daha da büyüyeceğini düşünüyor ve yatırımlarımıza hız veriyoruz” dedi. 


“İHRACAT YATIRIMLARIMIZI GENİŞLETİYORUZ”
Özen, “Şili, Hindistan, Tayland, Avustralya’da ve Güney Amerika’nın belli bölgelerinde yatırımlarımız var. Yatırım planlamalarımız çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl yatırımlarımızı daha da genişletmeyi planlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.