PVC profil sektörünün 37 yıllık öncüsü Ege Profil ve Pimaş güçlerini birleştiriyor. Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekçi, “Avrupa’nın tek çatı altında bulunan PVC profil tesisimizdeki 120 bin ton üretim kapasitemizle yeni pazarlar için ihracat ve iç piyasada oluşacak talep artışını karşılayacağız" dedi.

        Finans dünyasındaki birleşme haberlerine bir yenisi Ege Profil’den geldi. Ege Profil, 2000 yılında dünyanın en büyük PVC profil üreticisi Deceuninck Grubu’nun ana hissedar olmasından aldığı güçle, Enka Grubu’ndan Pimaş’ı bünyesine katarak daha da güçleniyor. 2004’te de sektörün önemli bir oyuncusu Winsa’yı devralan Ege Profil, sektörün tarihini oluşturan markaları, dünya standartlarında üretim tesisleri, çeşitli ülkelerde tesis kurabilen profesyonel kadroları ile hedeflerine istikrarlı şekilde ilerliyor. Birleşme sayesinde halka açık pay oranlarını artıran ve yurtiçi yatırımlarını tamamlayan, borsada işlem gören payların likiditesini yükselterek küçük yatırımcılara kazanım sağlayacak olan Ege Profil, 1 milyar TL’nin üzerinde ciro hedefliyor.


        “BİRLEŞME SAYESİNDE ÜRETİM KAPASİTEMİZ ARTACAK”
        Üretim kapasitesi,  bin 200’e ulaşan istihdam yapısı, teknolojik üstünlük ve müşteri memnuniyetinde fark yaratan kimliğiyle öne çıkan Ege Profil’in bu birleşmeyle edineceği kazanımlara değinen Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekçi, “Kocaeli’nde 100, İzmir’de 130 dönüm arazi üzerine kurulu, Avrupa’nın tek çatı altında bulunan PVC profil tesisimizdeki 120 bin ton üretim kapasitemizle yeni pazarlar için hedeflediğimiz ihracat potansiyeli ve iç piyasada oluşacak talep artışını karşılayabilecek gerekli alt yapıya sahibiz. Bu altyapıyla, üretim kapasitemizi daha da artıracak olan Pimaş ile Ağustos 2017’de birleşme kararı aldık. 25 Aralık 2017’de de birleşmeyi tamamladık” dedi.


“KÜRESEL ENTEGRASYONUMUZA DEVAM ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Çiçekçi, “İSO üretim sıralamasında 2016’da 192’inci sıra ile yakaladığımız çıkışı, yaygın ve güçlü bayi ağımız, tasarım ve teknolojik üstünlüğümüzü ortaya koyduğumuz Ar-Ge merkezimiz, iyi yetişmiş profesyonel kadromuz, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımızla daha üst seviyelere çıkaracağız. Bu birleşmeyle, iç pazar hakimiyetimizi artırırken, yurt dışı piyasalarda da Şili, Hindistan, Brezilya yatırımlarımız ve Deceuninck Grubun sermayedarı olduğu Kolombiya’da kurduğumuz yeni fabrikamızla varlığımızı güçlendirerek küresel entegrasyonumuza devam etmenin gururunu yaşıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.