Sanayide dış ticaret fazlasında birinci sırada olan mobilya sektörünün önemli sorunlarından biri de ara elemanlar. Üretim sürecinde çalışacak ara elemanların azlığı nedeniyle Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, meslek liselerinin mobilya ve dekorasyon bölümlerindeki öğrencilere burs fonu oluşturdu. Mobilya ithalatçısı firmalardan oluşturulan bursun yanı sıra staj ve eğitim koçluğu için ise İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’yla ortak çalışmalar yürütülecek.

Konuya ilişkin İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoparan’a ziyarete giden Yağcı, Özkoparan’dan burs imkanı sundukları öğrencilere eğitim koçluğu ve staj imkanı sunma görevlerini üstlenmelerini rica etti.

Başkanların buluştuğu görüşmede, sektörün ihtiyaçlarına yönelik gerekli olan tüm çalışmalarda üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarının altı çizildi. Özellikle mobilya sektörü için gerekli OSB ve kalifiye eleman yetiştirimi gibi konuların üzerinde durulduğu görüşme, birlikte hareket etmenin doğruluğu kanaati ile sonlandı. 

ÜÇ ZOR TALEP VAR

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin öncülüğünde İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’nın katılımıyla kurulan ‘Mobilya Çalışma Komitesi’nde büyüyen Mobilya Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin çok kısa zaman içerisinde vücut bulduğunu anlatan Yağcı, Torbalı’da gerçekleştirilmek istenen Mobilya OSB için üç katı talebin olduğunu belirtti.  EBSO tarafından konuya ilişkin talep toplamaların başladığını kaydeden Yağcı, projenin oldukça iyi bir yolda ilerlediğinin de altını çizdi.

ÖRNEK OSB ÇALIŞMALARI

İthalatçı firmaların İzmir’e geldiklerinde üretim alanlarını, tesisleri görmek istediklerini belirten Yağcı, yabancı alıcılar geldiği takdirde onları götürebilecekleri örnek bir Mobilya Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

“STK’LARLA BİRLİKTE HAREKET ETMEK İSTİYORUZ”

Mobilya sektörünün ihtiyaçlarından biri de tasarım. Tasarımcı konusuna ilişkin de projeler yürüttüklerini dile açıklayan Yağcı, konuya ilişkin Yaşar Ünv. Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Md. Dr. Tolga Benli ile projeler yürüttüklerinin bilgisini verdi.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı son olarak, İZMOD başta olmak üzere gerçekleştirmek için çalıştıkları tüm projelerde mobilya sektöründeki tüm STK’lar (Sivil Toplum Kuruluşu) ile ortaklaşa projeler yürütmek istediklerini dile getirdi.