Ar-Ge, Ür-Ge çalışmalarını, 2013 yılında stratejik bir adımla başlayan robotik otomasyon alanındaki çalışmalarını, ihracat başarılarını ve gelecek hedeflerini anlatan Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak’ın Genel Müdürü Ahmet Sevük, ihracat ve planlı büyümeyi öncelikli şirket politikası haline getirdiklerini ifade etti.

“DEĞERLİ DÖNÜŞÜM FIRSATLARI SUNUYOR”

Önümüzdeki dönemde ihracattaki paylarını arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceklerine değinen Ahmet Sevük; bu strateji doğrultusunda önemli firmalarla uzun soluklu iş birlikleri yaptıklarını aktardı: “Askaynak olarak kaynak ekipmanları ve kaynak sarf malzemelerinde Ar-Ge, Ür-Ge ve üretim kabiliyetlerimize odaklanıyoruz.  Katma değeri yüksek, yüksek teknolojili kaynak ekipmanları ve robotik otomasyon sistemleriyle farklılaşmaya devam edeceğiz. Ayrıca operasyonlarımızda dijitalleşme ve otomasyonun avantajlarını daha da iyi kullanıp verimliliğimizi artıracağız.” Sevük sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceden robot sistemleri büyük firmalar tarafından kullanılırdı ancak şimdi bu değişti ve değişmeye de devam ediyor. Hem robot fiyatlarının düşmesi hem de robotik sistemlerin kullanımının kolaylaşması ile orta ölçekli firmalar tarafından da kullanılıyor. Yani robotik otomasyon sistemleri sadece büyük sanayi için değil, KOBİ’ler için de değerli dönüşüm fırsatları sunuyor.”

“İHRACAT PAYIMIZI ARTIRMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

İhracat hedefleri doğrultusunda 2000’lerin başından itibaren Avrupa, Güney Amerika, Rusya, BDT, Afrika ve Orta Doğu pazarlarındaki ihracatlarını her geçen yıl arttırdıklarını söyleyen Ahmet Sevük “2017 yılı içerisinde, robotik ve mekanik kaynak otomasyon sistemleri satışı konusunda ihracat yaptığımız ülkelerde, imalat sektörüne katma değeri yüksek uzman çözümler getirerek yurt dışında satışlarımızı önemli ölçüde artırdık. Önümüzdeki yıl da doğru adımlar atarak ihracat payımızı artırmayı sürdüreceğiz. Askaynak MIG ve TIG ürün gamlarımız için hem teknoloji ve üretim yetkinliklerimizi geliştirmek hem de ürün çeşitliliğini artırmak önümüzdeki dönemde odaklanacağımız, stratejik öneme sahip diğer iki proje olacak.” diye olacak. 

SAVUNMA VE ENERJİ SEKTÖRLERİNDEKİ FAALİYETLERİNİ ARTIRACAK

Sadece Türkiye’de değil, tüm dünya ülkelerinde kaynak sektörünün gelişmesine katkı sağlamayı ve bu konuda lider bir kuruluş olarak kabul edilmeyi hedefleyen Askaynak, son dönemlerde savunma ve enerji sektöründeki faaliyetlerini artırmak amacıyla şirket politikalarını bu kapsamda genişletti.