Üç büyük sektörün temsilcileri olarak sürdürülebilir bir başarı için azimle çalışacaklarını dile getiren Çenesiz, “2018 yılının ilk çeyreğinde ihracat miktarında gerçekleşen %12 artışla moral bulduk. Yıl sonu hedefimiz bu oranı %20’ye çıkarmak. Birliğimizin 3 ana sektörü olan seramik, çimento ve cam endüstrileri, çok az ithalat ile yüksek ihracat yaparak milli katma değer yaratan sektörlerdir. Bu açıdan birliğimizin ülke ekonomisi ve gelişimi için özel bir durumu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Üç ana sektörün mutabakatıyla oluşturulan tek liste ile yapılan seçimde Erdem Çenesiz başkanlığında oluşan yönetim kurulunun asil üyeleri; Kaleseramik, Batıçim, Paşabahçe, Çimentaş, Ekom Eczacıbaşı, Şişe Cam, Limak Çimento, Eleks Elginkan, Trakya Cam ve Sontrade; yedek üyeleri Güral Porselen, Akçansa, Yurtbay Seramik, Traçim, Ege Seramik, Göltaş Çimento, Seranit, Turan Seramik, Meta ve Medcem; denetim kurulu üyeleri ise Nuh Çimento, Çanakçılar Seramik ve Avrasya Kiremit gibi sektörlerinin önemli firmalarından oluştu.

‘’BİRLİĞİMİZİN YILSONU HEDEFİ, İHRACATTA %20’LİK ARTIŞA ULAŞMAK’’

Seçimin ardından Erdem Çenesiz; Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ihtisas alanında geçen yıl 150’ye yakın ülkeye 2,9 milyar Dolar’lık ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatarak, ülke ekonomisi için son derece önemli bir yeri bulunan bu yapının başkanlığına seçilmekten onur duyduğunu belirtti. 

Bu üç büyük sektörün temsilcileri olarak sürdürülebilir bir başarı için azimle çalışacaklarını dile getiren Çenesiz, “2018 yılının ilk çeyreğinde ihracat miktarında gerçekleşen %12 artışla moral bulduk. Yıl sonu hedefimiz bu oranı %20’ye çıkarmak. Birliğimizin 3 ana sektörü olan seramik, çimento ve cam endüstrileri, çok az ithalat ile yüksek ihracat yaparak milli katma değer yaratan sektörlerdir. Bu açıdan birliğimizin ülke ekonomisi ve gelişimi için özel bir durumu olduğunu düşünüyoruz” dedi.