Düsseldorf – Henkel CEO’su Hans Van Bylen, durum değerlendirmesi yaptığı konuşmasında, satışların organik büyüme oranının yüzde 2,7 arttığını ve 5.037 milyar Euro’ya ulaştığını belirtti.

Faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) oranının yüzde 3,3 artarak 926 milyon Euro’ya ulaştığını dile getiren Bylen ayrıca EBIT marjında 40 baz puan artış ile yüzde 18,4’e yükseldiğini ve imtiyazlı hisse senedi başına karlılık (EPS) oranının ise yüzde 2,6 yükseliş ile 1,58 Euro’ya ulaştığının altını çizdi.

Grup Satışlarında Bir Miktar Azalma

Hans Van Bylen, yaptığı konuşmada, kurdaki dalgalanmalar ve ekonomideki olumsuz etkilerinin Henkel olarak karşı karşıya kalınan zor bir durumu da beraberinde getirdiğini dile getirdi ve ekledi “Negatif kur etkileri sebebiyle, grup satışlarının 900 milyon Euro’nun üzerinde bir miktar azalma oldu. Ancak tüm bunlara rağmen büyüme gerçekleştirmeye devam ettik ve Stratejik önceliklerimizin hayata geçirilmesi konusunda kararlı tutumumuzu sürdürdük.”

Yüzde 1,1’lik büyüme

Henkel olarak imtiyazlı hisse senedi başına karlılıkta yüzde 3 ile 6 aralığındaki beklentilerini teyit ettiklerini belirten Bylen, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 1,1’lik büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi.