Bitki ve meyve çaylarındaki 1975 yılından bu yana pazar lideri konumuna ek olarak ödüllü siyah çay seçenekleri ile de dökme çay kategorisindeki yerini sağlamlaştıran Doğadan, CPM ERP çözümü ile operasyonel tüm süreçleri tek bir çatı altında topluyor.

“İŞ GÜCÜMÜZ OLUMSUZ ETKİLENİYORDU”

2004 yılında Doğadan ailesine katılan Planlama, Lojistik ve Bilişim Sistemleri Müdürü Öner Sinan, ERP arayışına 2006 yılında başladıklarını ifade ediyor. Yine aynı sene CPM ERP ile tanıştıklarını vurgulayan Öner Sinan “Daha önce kullandığımız program, rutin işlerimizin takibi ve raporlamada yetersiz kalıyordu. Birçok yol denedik ancak hiçbiri yeterli ve etkili olmadı. Genel finans işlemleri dışında nerdeyse tüm işlemleri Excel ortamında ya da yazdırdığımız bağımsız yazılımlarla çözmeye çalışıyorduk. Bu da bizim birçok işlemi tekrar tekrar yapmamıza neden oluyordu. Söz konusu tekrarlardan dolayı da iş gücümüz etkiliyor, zamanı etkili kullanamıyorduk.” dedi.

“ARTIK RAPORLARI ANINDA SUNABİLİYORUZ”

CPM ERP’ye geçişin tamamlanması ile birlikte tüm iş süreçlerini kontrol altına aldıklarının altını çizen Sinan “Bu nedenlerle bir arayışa girdik. Sonrasında CPM ERP ile tanıştık. Tedarikten tüketiciye kadar olan tüm süreçlerimizi entegre bir şekilde yönetmekte ve belirli operasyonları otomatik gerçekleştirmekteyiz. Esnek ERP alt yapısı sayesinde değişen iş koşullarını çok kısa sürede uygulamaya alabilmekte, tüm satın alma faaliyetlerimizi bütçe kontrollü olarak sistem üzerinden yaparak kağıtsız işletme sürecini yürütebilmekteyiz. Bu adaptasyon da markamıza verimlilik olarak olumlu geri dönüşler sağlıyor. Otomatik raporlama sistemleri ile de bilgiye anlık ve her yerden ulaşabiliyor karar-destek süreçlerini etkin olarak kullanıyoruz. CPM ile tanışmış olmanın avantajlarını hissederek, güvenilir partnerler ile yola çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da CPM ERP ile olan iş birliğimize devam edeceğiz.” dedi.