İSTANBUL (AA) -  Otel, restoran ve pastane zinciriyle hizmet sunan Divan Grubu’nun yeni Genel Müdürü Murat Tomruk oldu.

Konuyla ilgili olarak Divan'dan yapılan açıklamaya göre, Galatasaray Lisesi mezunu olan Tomruk, University of Massachusetts'de Bilgisayar Mühendisliği eğitimini bitirdikten sonra University of Pennsylvania'da aynı dalda yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

1988 senesinde satış temsilcisi olarak atım attığı Koç Sistem'de Endüstri ve Ticari Sektör'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine kadar yükselen Tomruk, bu süreçte 1994-1995 seneleri arasında Koç Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansını bitirdi.

Tomruk, 2002 senesi itibarıyla üstlendiği Koç Bilgi Grubu'nun Pazarlama Direktörlüğü görevine 2005 senesine kadar devam etti. 2005-2015 tarihleri arasında Koç Holding Stratejik Planlama Koordinatörlüğü görevini icra eden Tomruk, son dört senedir Setur'da Turizm'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktaydı.

Profesyonel kariyeri paralelinde fotoğrafçılık alanına da ağırlık veren Tomruk, açtığı iki kişisel serginin dışında, çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece sahibi. Evli ve 2 kız babası olan Tomruk, ileri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.