Yüksek kalitede kapak ve kapı üretimi üzerine yoğunlaşan ve yurtiçi pazarda Ash Lacquer markasıyla yer alan Dişbudak Mobilya, önümüzdeki birkaç yıl içinde ihracata açılmayı amaçlıyor. Tamer Dişbudak, yıllık 120 bin metrekarelik üretim kapasitesine sahip tesiste 2018 yılında üretimi iki katına çıkaracaklarını söyledi.

Dedesinin 1930’lu yıllarda başlattığı mobilya ve ahşap üretimini bugün 3. nesil olarak devam ettirdiğini söyleyen Dişbudak Mobilya Dekorasyon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dişbudak, 2011 yılında imalatı Afyonkarahisar-Ankara yolu üzerindeki yeni tesislerinde fabrika düzeyine taşıdıklarını açıkladı. Ürün konusunda da kendilerine bir yol çizdiklerini ve daha çok kupon dekorasyon projeleri ile inşaatlara ve turizm sektörüne sabit mobilyalar imalatı konusunda uzmanlaştıklarını aktaran Dişbudak, “Lake boyada standardı sağlamak ve ürün kalitesini artırmak amacıyla 2015 yılında yaptığımız ilave yatırımla boya hattını faaliyete geçirdik. Böylece mat, yarı mat ve parlak lakede yüksek kalitede kapak ve kapı üretimi üzerine yoğunlaştık. Şu anda İtalyan lake ürünlerini tamamen İtalyan kalitesinde üretiyoruz” dedi.
Ash Lacquer markasıyla yurtiçi pazarda yer aldıklarını ve gelecek dönemde ihracata da yönelmeyi amaçladıklarını vurgulayan Tamer Dişbudak, şu anda 5 bin metrekarede 55 çalışanla üretim yaptıkları tesisin yıllık 120 bin metrekarelik üretim kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Şu anda sadece iç pazara yönelik çalıştıklarını, önümüzdeki dönemlerde daha geniş bir iç pazara hakim olmaya hazırlandıklarını dile getiren Dişbudak, “2018 yılında bu seneki üretimimizin iki katına çıkacağımızı umuyorum. Ayrıca yurtdışına yönelik kapı sektöründe bir araştırma yaptık. İhracatımızı önümüzdeki birkaç yıl içinde hayata geçirme amacındayız” diye konuştu.