Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu olan, üretimde yerli portakal kullanımı için ilk yatırımı gerçekleştiren DİMES'in Grup CEO’su Ozan Diren, "Halen yıllık 15 bin ton düzeyindeki yerli portakal işleme kapasitesini, Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen projeyle bir yıl içerisinde yüzde 50 artışla 22 bin ton düzeyine çıkaracağız" dedi.


DİMES, ülkemiz içecek sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı jürisinden belge aldı. Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu olan, üretimde yerli portakal kullanımı için ilk yatırımı gerçekleştiren DİMES, Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirilecek projelerle hammadde ithalatının tamamen yerli ürünle ikamesinden, küresel sektöre bilgi ihracatına atılımlarla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor. DİMES Ar-Ge Merkezi, günümüzün trendlerini yakalayan, tüketicilerin beklentilerine cevap veren, sağlık, beslenme ve tarım için değer üreten projelerin çıkış noktası olarak görev yapacak.

Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu DİMES, içecek sektörü genelindeki öncü konumunu, ülkemizin bu alandaki ilk Ar-Ge Merkezi ile pekiştirdi. DİMES İzmir Üretim Tesisi bünyesinde hayata geçen ve Türkiye içecek sektörünün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı belgeli ilk Ar-Ge Merkezi, farklı projelerle içecek sektörüne ve tarım ekonomisine katkı sağlayacak. Ar-Ge Merkezi’nin orta vadeli hedefleri arasında, küresel içecek sektörüne uygulama bilgisi (know-how) ihracatı gerçekleştirmek de yer alıyor.

Hayata ve işe başka bakmanın, şirketin köklerinden gelen ruhunu oluşturduğunu ve bu ruhun kuruluştan bu yana tüm tercihlere ve iş kararlarına etki ettiğini vurgulayan DİMES Grup CEO’su Ozan Diren, Ar-Ge Merkezi ile ilgili olarak şunları söyledi: “60 yıl boyunca doğaya ve insana saygılı, değer odaklı kararlarla süren öyküye, Türkiye içecek sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi’yle yeni bir bölüm eklemenin gurunu yaşıyoruz. Ar-Ge merkezimizle tüketicilerimiz için daha sağlıklı, daha besleyici, daha keyifli ürünler, doğa ve insan için daha fazla değer, tarıma dayalı kalkınma için daha fazla katkı üreteceğiz.”