Türkiye’de DHL Express’in liderliğini Şubat 2017’de devralan ve DHL Express Türkiye’ye çok sayıda başarı kazandıran Claus Lassen, bayrağı 1 Mayıs 2021 itibariyle, Satıştan Sorumlu GMY olarak görev yapan Mustafa Tonguç’a teslim ediyor.  
 
DHL Ailesi’nde çalışmaya 1997 senesinde  DHL Almanya Operasyonları’nda başlayan Mustafa Tonguç, görev yaptı. Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde Tonguç, DHL Express Türkiye’nin bölgesel ve yerel operasyon hedeflerine ulaşmasına büyük fayda sağladı ve ekibiyle birlikte mükemmel sonuçlara damgasını vurdu. Tonguç aynı zamanda DHL Express Türkiye’nin İstanbul Havalimanı’ndaki tesisinin projesi gibi çok sayıda inisiyatife liderlik etti. 
Son rolünde Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Tonguç, kısa bir zaman diliminde gerek satış ekibinin yapılandırılması gerekse yeni satış stratejisinin belirlenmesi konusunda önemli aşamalar kaydetti. 
Başarılı performansıyla son iki senedir Yetenek Gelişim Programı kapsamında global yetenekler arasında yerini alan Tonguç, 20 seneyi aşkın DHL Express deneyimiyle, DHL Express Türkiye’yi daha da iyi noktalara getirecek.