DFDS Akdeniz İş Birimine bağlı U.N. Ro-Ro ve Ekol Lojistik İstanbul ile İtalya'daki Trieste Limanı arasındaki Ro-Ro taşımacılığında yeni bir anlaşma imzalandı. Anlaşmayla beraber DFDS Akdeniz İş Birimi iş hacminde yüzde 30’luk oranda artış olacağı öngörülmekte. Artış nedeniyle DFDS Akdeniz İş Hacmi Birimi’nin de limanlarında artış yapılacak.

DFDS Başkan Yardımcısı ve Denizcilik Başkanı Peder Gellert anlaşmadan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca Gellert, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın, Ro-Ro taşımalarının liman kapasitesini artırmak için önemli bir adım olduğunun, bu sayede müşterilerine daha hızlı ve verimli bir operasyon sağlayabileceklerinin altını çizdi. 

Tüm bunların yanı sıra DFDS önümüzdeki günlerde pazara daha çok gemi tahsis ederek kapasite artışı da yapacak. Tahsis edilecek gemiler arasında 2019 başlarında teslim alınacak iki yeni Ro-Ro gemisi de bulunuyor. 450 treyler kapasiteli Ro-Ro gemileri, DFDS filosunda şu ana kadarki en büyük Ro-Ro gemisi olacak. DFDS’nin yatırımlarıyla gerçekleştirilen ve Dünya’da inşa edilmiş en büyük Ro-Ro gemileri, Türk bayraklı olarak İstanbul – Trieste arasında çalışmalarını yürütecek.

Peder Gellert sözlerine hizmetlerini uluslararası firmalara ulaştırabilmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek devam etti. “Dünyadaki bu iki çok önemli bölgenin ticaret potansiyeli oldukça yüksek.” diyen Gellert, yapılan bu anlaşma sayesinde her iki bölgede de büyüme ve istihdam sağlama oranlarında büyük artış olmasını beklediklerinin altını çizdi.