Test cihazı üretiminde Türkiye ve dünyada adını sıkça duyuran Devotrans teknoloji geliştiren bir Ar-Ge firması. 50’den fazla sektör için laboratuvar ortamında malzeme veya ürünü tahrip test cihazlarını ülkemizde üretebilen Devotrans, 2019 yılı iş gündemlerini Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ulutaş aracılığıyla ST Otomasyon Dergisi’ndeki röportajlarında anlattı.


KATMA DEĞERLİ HİZMET


Plastik, kauçuk, ambalaj ve otomotiv gibi 50’yi aşkın sektöre 600’den fazla ürün ile hizmet sunan Devotrans, 2019 yılı için başlıca gündemlerinin yeni sektörlere açılmaktan ziyade halihazırda var oldukları sektörlerdeki çalışmalarını derinleştireceklerini, katma değerli hizmet vermek istediklerini belirtti.


POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI


Yerli ve milli kavramlarının sıklıkla dile getirildiği günümüzde, özellikle resmi kurum ve kuruluşların alacakları test cihazlarında yerli üreticileri tercih edip, pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getiren Ulutaş, “Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda dünya standartlarında üretimi gerçekleştirilen ürünlerin maliyet açısından karlılık oranları da yüksek olduğundan Türk üreticiden alınmalı. Ancak bu şekilde yerli üretici yeşerir ve gelişir.” dedi.