Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DEİK Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanı ve MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “İhracatımız, yılın ilk dört ayında yüzde 10,4 artışla 54,7 milyar dolara ulaştı. Son 12 ayda ise 10,7 arttı ve 161,1 milyar dolar oldu. Bu rakamlar gösteriyor ki ihracat oranlarımız her geçen sene katlanmaya devam edecektir. Ankara 667 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan beşinci ilimiz oldu. Sürekli olarak dile getirmiş olduğumuz HAB projesinin önemini tekrar vurgulamak istiyorum. Savunma sanayisine yapacağımız yatırım hem Ankara'nın hem de Türkiye’nin ihracat oranlarının daha da artmasına neden olacaktır. Günümüz dünyasında savunma sanayi, bilişim ve yazılım sektörü büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

MİLLİLEŞME VE YERLİ ÜRETİM ÖNEMLİ

Yerli otomobil vurgusu da yapan İlhan Erdal “Gelişmiş ülkelerin istatistiklerine baktığımızda en fazla ihracatı yapan sektörlerden birinin otomotiv sektörü olduğunu görüyoruz. Yerli otomobil ile bizler de bu pazarın içinde yerimizi alabiliriz. Millileşme ve yerli üretim ülkemizin ihracat oranları için büyük önem taşıyor.” vurgusunu yaptı.

“ERKEN SEÇİM EKONOMİMİZİ İYİLEŞTİRECEK”

Erken seçim sürecinin iş dünyasını olumlu yönde etkileyeceğini sözlerine ekleyen MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal şunları söyledi: “Oluşan belirsizlikler her zaman en çok iş dünyasını ve ekonomiyi etkilemiştir. Seçim sürecinin erkene alınması bu noktada hareketlilik sağlayacaktır. Bu durum 2023 hedeflerimize ulaşmak için de büyük bir fırsat.”