Türkiye’de faaliyete başlamasının 20’nci yılını kutlayan Danfoss, geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenledi. Toplantı esnasında açıklama yapan Danfoss CEO’su Kim Fausing, Danfoss’un 20 yıldır Türkiye’de yaptığı yatırımları ve şirketin gelecek dönem hedefleri paylaştı. Danfoss Başkanı ve CEO’su Kim Fausing, Türkiye’nin şirket içindeki önemini vurguladı ve Türkiye’nin büyüme potansiyeline güvendiklerinin altını çizdi. Fausing, şunları söyledi: “85 yıl önce Danimarka’da temelleri atılan Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynak ile daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan ürünler geliştiriyor.”

“TÜRKİYE, DÜNYANIN EN BÜYÜK İLK 10 EKONOMİSİ ARASINDA YER ALACAK”

Danfoss Dünya Başkanı Kim Fausing sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin büyüme tutkusu, küresel eğilimlere uyumu, yeni teknolojileri ve inovasyonları hızla takip etmesi, bize büyük bir güven veriyor. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda dünyanın en büyük ilk 10 ekonomi arasında yer alacağına inanıyoruz. Danfoss Türkiye, 2016 yılında yüzde 16, 2017 yılında ise yüzde 15 organik büyüme gösterdi. 2018 yılında da çift haneli büyüme hedefliyor, güçlü bir gelişme potansiyeli görüyoruz. Türkiye’nin enerji ve iklim stratejisi doğrultusunda somut adımlar attığını gözlemliyoruz ve enerji verimliliği konusunda çözümlerimiz ve bilgimizle katkı sağlamaya hazırız.

TÜRKİYE’YE YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Türkiye’de ısıtma segmenti özelinde, kat istasyonu piyasasında yüzde 70’lere yakın bir pazar payı olan DAF Enerji firmasını 2015 yılında bünyemize kattık. Bu ürünler, uygulamaya özel tasarımın çok önemli olduğu bir pazara hizmet ediyor. Bu nedenle Türkiye'de bu pazara odaklanan bir Ar-Ge ve tasarım tesisimiz var. Türkiye'nin bölgesel ısıtma dönüşümünü desteklemek için üretim ve tasarım alt yapımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bu satın almayla aynı zamanda istihdamımızı arttırmaya devam ettik ve önümüzdeki yıllarda kapasiteyi artıracağız. Danfoss Türkiye’de bugün 200 çalışanımız ve Türkiye’nin birçok ilindeki 80 iş ortağımızla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yatırımlarımız artarak devam edecek.”

“DİJİTALLEŞMEYE 140 MİLYON AVRO YATIRIM YAPACAĞIZ”

Fausing; dijitalleşme, nesnelerin interneti, inovasyonda hız ve kapasiteye yatırımlarını sürdürüceklerini paylaşarak 2018’de toplam 140 milyon avro yatırım yapacaklarını söyledi.