Türkiye’nin önemli siber güvenlik firmalarından Biznet ve Securrent’in güçlerini birleştirmesi ile doğan Cyberwise, yeni atamalarla yönetim kadrosunu güçlendirerek bölgesel lider olma yolunda emin adımlarla yürüyor.. Teknoloji sektöründe 34 senelik kariyer yolculuğu süresince satış, iş geliştirme, pazarlama ve kanal stratejisi konularında başarılı vizyonuyla sektörün ileri gelen firmalarının yönetim kadrolarında görev alan Hakan Uzun, Cyberwise’da Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Ekim 2020 itibariyle yeni görevine başladı. Uzun, yeni görevinde Cyberwise’ın büyüme stratejisine ve hedeflerine paralel olarak Türkiye satış stratejisini geliştirmek ve yürütmek gibi önemli sorumluluklar üstlenecek ve şirketin daha etkin ve verimli yönetilmesine katkı sağlayacak.

Cyberwise Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Aret Kıllıoğlu, atamayla ilgili olarak şöyle konuştu: “Her geçen gün artan ve karmaşıklaşan siber güvenlik problemleri karşısında kuruluşlar; güvenebilecekleri, geniş bir yelpazede hizmet alabilecekleri çözüm ortakları arayışındalar. Bu ihtiyaç doğrultusunda kuruluşların tüm ihtiyaçlarını “Tek Adres”ten karşılayabilecekleri yeni bir marka oluşturduk.Biznet ve Securrent’in bütünleşmesi ile kurulan Cyberwise olarak, geleceğin sektörel konsolidasyon sürecinde doğru konumlanarak, global pazarlarda rekabet gücümüzü artırmayı ve Türkiye’den doğmuş “glokal” bir siber güvenlik markası olmayı hedefliyoruz. Bu hedef için kadrolarımızı sürekli genişletiyoruz. Kendi alanında eşsiz bir tecrübeye sahip olan Uzun’un yönetim kadromuza katılmış olmasından memnuniyet duyuyorum. Gerçekleşen bu atama ile daha da güçlenen yönetim kadromuzla, siber güvenlik alanında liderliğimizin devamını ve çalışmalarımızın tüm sektöre etkili bir şekilde yayılmasını sağlayacağımıza inanıyorum.”

Cyberwise Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Hakan Uzun ise yeni görevi ile ilgili şöyle konuştu: “Cyberwise ekibine katılmış olmaktan dolayı büyük bir heyecan duyuyorum. Ülkemizde siber güvenlik sektörünün başarılı iki büyük firması Biznet ve Securrent’in güçlerini tek çatı altında birleştirerek kurdukları Cyberwise, önümüzdeki yıllar için son derece sağlam bir yol haritasına sahip. Cyberwise’ın pazar hakimiyetini daha da güçlendirmek, müşteri portföyünü artırmak üzere ekibin bir parçası olmaktan dolayı heyecanlı ve gururluyum.”

Boğaziçi Üniversitesi MIS (Yönetim Bilişim Sistemleri) bölümünü bitiren Hakan Uzun, aynı üniversitede MIS Master programını tamamladı. İş yaşamına 1986 senesinde İktisat Bankası’nda adım atan, Uzun, sonrasında Siemens Nixdorf, Fujitsu Siemens, Motorola ve Avaya’da yazılım mühendisliği, proje yöneticiliği, ürün müdürlüğü, satış müdürlüğü ve kanal direktörlüğü görevlerini icra etti. 2013 senesinde Forcepoint’te Ülke Müdürü olarak siber güvenlik sektörüne giriş yaptı. Ardından Infoblox ve McAfee Ülke Müdürlüğü görevlerinde bulunan Uzun, evli ve iki çocuk babasıdır.