Kaynak hatlarımızın neredeyse tamamı robotik hat olduğundan özellikle pres hatlarımızda robotlu üretim çalışmalarına başladık.  Hedefimiz yeni kurulan hatların tümünün otomasyon yoğunluklu olmasıdır.


Dünya otomotiv sektörüne basılmış ve montajlı metal parçaları pazar koşullarını dikkate alarak sağlayan CPS FORM, müşteri ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde kurulmuş özel ve yüksek otomasyonlu hatlar haricinde, konvansiyonel kaynak makinalarıyla hem parça kalitesi hem de iş güvenliği konularında en yüksek teknolojiye sahip. Robotlarla gazaltı kaynak, lazer kaynağı (lazer kesim) ve sert lehimleme prosesleri yapan CPS Form, tahribatlı ve tahribatsız test imkânlarına sahip kaynakhane, bütün ölçüm ihtiyaçlarına kendi bünyesinde cevap verebiliyor. CPS FORM Üretim Müdür Yardımcısı Özgür Yurtgan şu yorumlarda bulunuyor; “CPS’de alanında uzman, deneyimli ve dinamik personel ile 3 boyutlu CAD/CAM programları kullanılarak sac parça kalıp tasarım, simülasyon, imalat ve montaj alanlarında mühendislik hizmeti verilmektedir. Ayrıca iyileştirme ve revizyon maksadıyla mevcut kalıplara modifikasyon işlemleri de aynı programlar ile gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde yeni yıl ile birlikte yükselen personel maaşları firmaların endüstri 4.0 ‘a geçişini hızlandıracağını düşünüyorum. Bu durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında da otomotiv sektörü gelmektedir. Şüphesiz otomasyonun gelişeceği en önemli alanlardan biri de otomotiv sanayi olacaktır.


Son dönemde yapacakları yeni yatırımlara da değinen Yurtgan 2018 yılını otomasyon ve kalite yılı ilan ettiklerini ifade etti;  2017 yılı sonunda CPS Pressform A.Ş olarak Türkiye’nin 710. Ar-Ge merkezi olduk.  Buradan da aldığımız güç ile 2018 yılını otomasyon ve kalite yılı ilan ettik. Üretimde robot kullanımını arttırarak personelimizi otomasyon hatlarının kontrolünde kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca toplam kaliteyi arttırmak için insandan bağımsız kamera sistemleriyle, parça görsel kontrol alanlarında yatırım yapmayı iş planlarımıza aldık. Yeni yılda otomotiv sanayi dışında savunma sanayine tedarikçi olma çalışmalarımız sürüyor. İlk prototip üretimlerimizi yaptık ve olumlu dönüş alıyoruz. Otomotivdeki güçlü otomasyon yönümüzü kullanarak savunma sanayine iyi bir tedarikçi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
Kaynak hatlarımızın neredeyse tamamı robotik hat olduğundan özellikle pres hatlarımızda robotlu üretim çalışmalarına başladık.  Hedefimiz yeni kurulan hatların tümünün otomasyon yoğunluklu olmasıdır.