Ürettikleri petrol boru çelikleriyle TANAP projesinin yanı sıra yurtiçinde uzun mamul ürünleriyle de birçok prestijli projelerde yer aldıklarını vurgulayan Uğur Dalbeler; önceliklerinin iç piyasadaki mevcut talebin karşılanması olduğunu ifade etti.

Trans Anadolu Gaz Boru Hattı (TANAP) projesi için sıcak haddelenmiş yassı çelik rulo üreten Çolakoğlu Metalurji, yeni boru hattı projelerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. 80 ülkeye ihracat yapan firma, yassı mamullerde kalınlığı 1 milimetre ile 26 milimetre arasında değişen ve uluslararası standartlar kapsamında petrol boru çeliklerinden otomotiv sanayinin kullandığı yüksek akma dayanıklı HSLA katlamaya ve sıvamaya uygun jant çeliklerine, tarım aletleri imalatında kullanılan yüksek alaşımlı ve ısıl işleme uygun çelik kalitelerinden yapı çelikleri ile basınçlı kap kalitelerine kadar çeşitli çelik kaliteleri üretiyor. 
Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Dalbeler, ürettikleri petrol boru çelikleriyle TANAP projesinin yanı sıra yurtiçinde uzun mamul ürünleriyle de birçok prestijli projelerde yer aldıklarını belirtti. 2010 yılına kadar sadece uzun ürünlere yoğunlaştıklarını bu yüzden üretimin yüzde 60 ile yüzde 70’ini ihracata yüzde 30 ile yüzde 40’ını iç pazara sunduklarını ifade eden Dalbeler, önceliklerinin iç piyasada ki mevcut talebin karşılanması olduğunu ifade etti.