İSTANBUL (AA) - Citibank Türkiye Genel Müdürlüğü görevine 1 Nisan 2020'den itibaren geçerli olmak üzere Emre Karter atandı.

Konuyla ilgili olarak banka tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 senedir Citibank Türkiye'nin genel müdürlüğü görevini icra eden Serra Akçaoğlu, Citibank Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Çokuluslu Şirketler Başkanı oldu. Akçaoğlu'nun atanması ile boşalan Citibank Türkiye Genel Müdürlüğü görevini ise Emre Karter üstlendi.

Karter, Citibank'taki kariyerine Türkiye'de kurumsal bankacılıkta başladı. Sonrasında Türkiye'de nakit yönetimi ve dış ticaretin finansmanını bünyesinde bulunduran işlem bankacılığının başına geçen Karter, 2010 senesinde Rusya, Orta ve Doğu Avrupa global işlem bankacılığı başkanlığını yürüttü.

Karter, en son Dubai'de Orta Doğu ve Afrika'daki 14 ülkeden sorumlu global işlem bankacılığı başkanı olarak çalışmaktaydı.

Aynı zamanda Citibank Türkiye ve Citi İslami Yatırım Bankası yönetim kurulu üyeliklerini de icra eden Karter, Bilkent Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olup, yüksek lisansını New Hampshire College'de biitirdi.

Bu sene Türkiye'deki 45. yılını kutlayan Citibank'ın, Türkiye'de yaklaşık 400 çalışanı bulunuyor. Türkiye'deki faaliyetlerine 1975 yılında kurumsal bankacılık hizmetleri ileadım atan Citi, Türkiye'de kurumsal ve ticari bankacılık hizmetleri sunuyor.