Teknoloji firması Cisco, Orta Doğu ve Afrika bölgesi için yeni başkan yardımcısı olarak Reem Asaad’ı atadığını açıkladı. Dijital dönüşüm son hızla iş modellerini değiştirir ve bu modellerin evrilmesini sağlarken, Asaad şirketin Orta Doğu ve Afrika işlerinden sorumlu olacak ve Cisco’nun bölgede ileri gelen teknoloji firması konumunu güçlendirmek için uğraşacak. 

Teknoloji, finansal hizmetler, müşteri deneyimi gibi sektörlerde yirmi seneyi aşkın tecrübeye sahip olan Asaad yeni görevinde, Cisco’nun dijitalleştirme gündemlerini hızlandırmak için gelişmiş çözümler portföyünün desteklediği hükümetlerle, müşterilerle ve iş ortaklarıyla iş birliğini güçlendirmeye odaklanacak.

Atamayla ilgili olarak görüş bildiren Cisco’nun Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Rusya bölgesi Başkanı Wendy Mars da “Reem'in MEA operasyonlarımızı yönetmek üzere Cisco’ya katılmasından heyecan duyuyorum. Reem, liderlik tecrübesine sahip ve dijital dönüşümün mevcut durumuna çok hâkim. Reem’in Cisco’ya güç katacağına ve bölgesel şirketlerin karşılaştıkları zorlukları çözmelerine yardımcı olacağına güvenim tam.” şeklinde konuştu.

Asaad Cisco'da çalışmaya başlamadan önce, Raya Contact Center adlı, Kahire merkezli ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da operasyonları bulunan, Fortune 500 arasında yer alan ve çok uluslu firmalara iş süreçlerinde dış kaynak hizmeti sunan bir şirkette CEO pozisyonunda çalıştı.

Reem Asaad da Cisco’daki yeni göreviyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Yıllar boyunca bir Cisco müşterisi ve iş ortağı olduktan sonra, Cisco ekibine katılmaktan gurur duyuyorum. Kuşkusuz, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin, ekibimin desteğiyle birlikte açığa çıkarmayı dört gözle beklediğim büyük bir potansiyeli var. Birlikte Cisco’nun etki alanını nasıl genişleteceğimize, yerel işletmeleri nasıl güçlendireceğimize ve MEA bölgesinde nasıl daha büyük bir iş ve sosyal etki yaratabileceğimize odaklanacağız.”