Cisco, 1984 yılından beri iletişim ve yönlendirme hizmetlerinin dışında siber güvenlik, veri analizi ve internet çalışmaları yönetimi alanında faaliyetler yürütüyor. Türkiye’de de oldukça köklü bir yapılanmaya sahip olan Cisco’ya yeni Genel Müdür ataması gerçekleşti. Yapılan bu atamaya göre sektörün deneyimli ismi Didem Duru Cisco’nun yeni Genel Müdürü oldu. Duru, sektörde 20 yılı aşkın bir deneyime sahip. Yeni pozisyonuyla birlikte firmanın Türkiye operasyonlarını yönetecek olan Duru, Türkiye’nin dijital dönüşüm gündemine de odaklanacak.

Cisco Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı David Meads, Didem Duru’nun Genel Müdür olarak atanması ile alakalı yaptığı açıklamada Duru’nun BT alanında oldukça kapsamlı bir deneyime sahip olduğunun altını çizdi. “Üst düzey liderlik vasfı olan Duru’nun bu göreve atanması, Cisco olarak Türkiye’deki dijital dönüşüm ve kurumlar arasındaki iletişimimizi güçlendirecektir.” dedi.

Meads’in konuşmasının ardından yeni görevine atanmasına ilişkin konuşma yapan Didem Duru, üstlendiği görev için oldukça heyecanlı olduğundan bahsederek, kurum olarak Türkiye’deki dijital dönüşüme ilişkin vizyon ile stratejilerine odaklanacağını söyledi. Cisco’nun dünyanın dört bir yanında müşterilerinin ajandalarındaki hedeflerine ulaşması için çözümler sunduğunu belirten Duru, verdikleri bu üst düzey destekleri son derece bilgi birikimi yüksek bir ekip ile yaptıklarının da altını çizdi. Türkiye’nin dijital dönüşümle ilgili çalışmalarına Cisco’da oldukça deneyimli bir ekip ile öncülük etmenin heyecanını yaşadığını da kaydeden Duru, yeni görevinin gerekliliklerini yerine getirmek için oldukça heyecanlı bir bekleyişte olduğunu da sözlerine ekledi.

DİDEM DURU KİMDİR?

Didem Duru İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Fakültesi’nden mezundur. 24 yıllık profesyonel iş hayatı deneyimi bulunan Duru, Cisco bünyesine katılmadan önce Finansbank, Dell ve IBM gibi alanının öncü şirketlerinde yöneticilik pozisyonlarında çalışmıştır.