Sürdürülebilir bir gelecek için daha yaşanabilir bir dünya hedefi doğrultusunda hareket eden Zorluteks, doğa dostu akıllı üretim teknolojileri, etkin enerji yönetimi ve geri dönüşüm uygulamalarının yanı sıra 11 ton siyah boya geri kazanımı ve dünya ortalamalarının çok üzerinde su tasarrufu ile doğayı korumaya katkı sağlıyor. Şirket ayrıca, katı atıklarının yüzde 90’nını da geri dönüşüm ile yeniden değerlendiriyor.

Zorluteks, faaliyet gösterdiği pazarlarda, çevre ve sürdürülebilirlik esasını hedef alarak çalışmaya devam ediyor. Bir yandan yüksek kaliteli ürünler üretirken diğer yandan doğayla dost, sürdürülebilirlik ilkelerinden taviz vermeyen bir üretim anlayışıyla hareket eden Zorluteks, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını tüm paydaşlarıyla düzenli aralıklarla paylaşıyor.

Zorluteks’in çevre yaklaşımıyla ilgili açıklamada bulunan Zorlukteks Genel Müdürü Cemil Çiçek, büyüme hedefleri doğrultusunda müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutarken, doğal kaynakların etkin kullanımı için çevre yönetim sistemi ile atıkların azaltımı ve geri kazanımı, kimyasal yönetim sistemi ile doğaya dost ürünlerin kullanımı, enerji yönetim sistemi ile de daha tasarruflu sistemlere geçiş yapıldığını ifade etti.

Çiçek, “Sektörde 65 yıla dayanan tecrübemizle dünyanın her tarafında iş yapabilme becerisine sahibiz. Ekonomik sürdürülebilirliğin, toplum için değer yaratan projelerle ve çevresel uygulamalar ile sağlanabileceğine inanıyoruz.

Bu anlayış doğrultusunda Zorluteks olarak tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için çalışıyoruz.” dedi. Daha verimli sistemlere geçen Zorluteks fabrikası, düşük enerjili yüksek devirli dokuma, brode makinalarına ve az kimyasal kullanan, düşük enerjili ve az su tüketen dijital baskı makinalarına yatırım yapıyor.

Çiçek konuyla ilgili, “Dijital baskı makinalarımız sayesinde yıllık 15.000 km üretim yapılabiliyoruz. Bir başka ifadeyle Türkiye’yi baştanbaşa 10 kez kat edebilecek bir üretim rakamına ulaşabiliyoruz. Bu yatırım sayesinde su kullanımında günde 200 ton tasarruf ediyoruz. Dijital teknolojiye yapılan yatırımlar ile yaklaşık olarak günlük 1000 kişilik hane halkının tüketeceği kadar enerji ve su tasarrufu sağladığımızı söyleyebiliriz.” dedi.