Çimento alanında gelişmeler kaydeden şirket üyelerinin toplu iş sözleşmeleri, endüstri ilişkileri, mesleki yeterlilik eğitimleri ve insan kaynakları alanlarındaki sorunlarında kendilerine destek olmak amacı ile kurulan Çimento Endüstrisi İşveren Sendikası (ÇEİS), düzenlediği 29. Olağan Genel Kurulu’nda yeni Yönetim Kurulu Başkanı’nı seçti. Gerçekleşen seçime göre ÇEİS’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı, OYAK Çimento’nun Beton ve Kağıt Grubu Başkanı olan Suat Çalbıyık oldu. 

Genel itibariyle yönetim kurulunda da değişikliğe giden ÇEİS, Yönetim Kurulu Başkan Vekili pozisyonuna da Aşkale Çimento San. ve Tic. A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ile Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Tamer Saka’yı atadı.

SUAT ÇALBIYIK KİMDİR?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Suat Çalbıyık, 1965 Çorum doğumludur. Profesyonel çalışma hayatına 1986’da Ar–Ge ve Sistem Müdürü olarak başlayan Çalbıyık, Eylül 2016’dan bu yana ise OYAK Çimento’da Beton ve Kağıt Grubu Başkanı olarak varlığını sürdürmektedir.