CDT Bilgi Teknolojileri, katmanlı üretim dünyasının dinamiklerini değiştirecek DragonFly 2020 Pro 3D yazıcısını ODTÜ Teknokent’te düzenlenen toplantıda savunma, havacılık, elektronik ve otomotiv dünyasının liderlerine tanıttı.

Nano Dimension tarafından üretilen DragonFly 2020 Pro, ilk kez katmanlı üretim yoluyla elektronik ürünler geliştirebilmenin yolunu açtı. Piyasaya sunulduğu 2017 Kasım ayından bu yana tüm dünyada birçok inovasyon ödülüne değer görülen DragonFly 2020 Pro; otomotivden sağlığa, havacılıktan telekomünikasyona, tüketici elektroniğinden savunma sanayiine pek çok sektörde elektronik ürünlerin prototipinin çok hızlı yapılmasına imkân tanıyarak yeni bir çağın öncüsü olma yolunda ilerliyor.

Nano Dimension’ın elektronik üretiminde üç boyutlu yazıcı teknolojileri konusunda açık ara önde olduğunu belirten CDT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Alpay Göğüş, gerçekleştirdikleri iş birliğini duyurarak DragonFly 2020 Pro’yu müşterilerine tanıttıkları toplantıda, DragonFly 2020 Pro’nun sağladığı kolaylıkları, kullanım alanlarını, teknik özelliklerini ve sunacakları hizmetleri katılımcılara aktardı. Alpay Göğüş konuşmasında ayrıca şunları anlattı:

“Basım sırasında kullanılan akıllı malzemeler yıllar süren Ar-Ge çalışmalarının ürünü. Baskılı devre kartları, sensör, anten, iletken geometriler, bağlantılı cihazlar DragonFly 2020 Pro’nun kullanım alanları olarak dikkat çekiyor. Türkiye’de savunma, otomotiv, uçak sanayi ve elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerle Ar-Ge merkezleri ve yüksek eğitim kurumları artık daha hızlı, kontrollü, güvenli ve uygun fiyatlı ürün geliştirme olanağı elde edecekler.”