Yüzde 100 Türk firması olan Canovate Group, bilişim, telekom, savunma sanayi, balistik sistemler, elektro-optik sistemler, ısıtma/soğutma alanlarında birçok Ar-Ge projesi yaparak, ileri teknoloji ürünleri geliştirmeye devam ediyor. Can Gür, veri merkezi ve fiber optik teknolojilerindeki geniş ürün gamını 4 kıtada 71 ülkeye ihracat ettiklerini açıkladı. 


Bilişim, iletişim ve savunma sanayi alanlarında faaliyet gösteren yüzde 100 yerli sermayeli Canovate Group, veri merkezi ve fiber optik sistemlerindeki teknolojisi ve uçtan uça ürün portföyü ile dünyanın ilk 10 global markası arasına girdi.  İstanbul Çekmeköy’de 30 bin metrekare alan üzerinde 100’ü aşan mühendis ekibi ve tüm grubun bünyesindeki 1000’in üzerinde çalışanı ile yüksek teknoloji üretim yapan mühendislik odaklı bir grup olan Canovate, özellikle veri merkezi ve fiber optik teknolojilerindeki geniş ürün gamını 4 kıtada 71 ülkeye ihracat ediyor.

Türkiye’nin ve dünyanın ileri gelen Ar-Ge ve inovasyon odaklı global firmalarından birisi olduklarını kaydeden Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, “Geçen 20 yılda, Ar-Ge’ye 20 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Ar-Ge’ye her yıl, 1-1.5 milyon dolar arasında kaynak ayırmaya devam edeceğiz” dedi.


Grup şirketleri arasında yer alan Canovate Enerji’nin bünyesinde Türk mühendisleriyle geliştirilen Canovate Isı Pompası’nın 10 yılı aşkın Ar-Ge ve tasarım geçmişi bulunduğunu aktaran Can Gür, bu çalışmalar neticesinde yüzde 85 yerlilik oranıyla imal ettikleri ısı pompalarının, enerji giderlerinde yüzde 80’e kadar tasarruf sağladığını açıkladı.  Toprak, su ve havadaki var olan ısıyı kullanan Canovate Isı Pompaları’nın enerji giderlerini ciddi oranda düşürdüğünü belirten Gür, ısı pompalarının yanı sıra, chiler üniteleri, crac ve adyabatik sistemlerini de yurtdışına ihraç etmeye başladıklarını vurguladı.