Türkiye'nin dört bir yanına hızlı servis avantajıyla yüzde 98 müşteri memnuniyetine sahip olan Çakmak Vinç; yerli üretimin getirmiş olduğu avantajla ucuz yedek parça temininde bulunuyor. Müşterileriyle kurduğu güçlü iletişim, kalite ve güven anlayışıyla olası arızaları önceden belirleyerek proaktif yaklaşımlarla problemleri en aza indirgiyor. Firmanın Yurtiçi Satış ve Pazarlama Müdürü Onur Yalçın’un sektörle ilgili görüşlerini aldık: “Direkt yatırımla entegreli bir sektörde hizmet verdiğimiz için ufak ekonomik dalgalanmalar yatırımcılar üzerinde tedirginlik yaratmaktadır ve yatırımlarını yavaşlatma hatta durdurma yoluna gitmeyi tercih etmektedirler. Bu durum da sektörümüzü etkilemektedir. Bu yatırım sorunuyla ilgili olarak KOSGEB gibi kuruluşların artarak vinç sektöründeki yatırım teşvik desteklerinin kapsamını ve miktarını artırarak kullanıcı firmalara bütçe konusunda yardımcı olmaları durumunda ekonomiye pozitif yönde bir ivme getireceğine inanıyorum.” dedi.

Vespro'nun Sakarya'da yaptığı yeni fabrika yatırımındaki tercihi olan Çakmak Vinç gezer köprülü tavan vinçlerinin tamamını kendisi üretti. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden firmanın yapacağı yatırımlar hakkında bilgi aldık: “Teknolojiyi üretimimizde de yakından takip ediyoruz. Yıl başında yaptığımız yatay ve dikey işleme tezgahları yatırımımız sayesinde üretimimiz hızlanmış olup, bu sayede müşterilerimizin taleplerine daha hızlı cevap vererek tercih sebebi olmaktayız. 2018 yılındaki hedeflerimiz yurt içi ve yurt dışında yapacağımız çalışmalarımızla bayi ağımızı güçlendirmektir. Son kullanıcı ve bayilerimiz aracılığıyla yapacağımız satışlar sayesinde 2018 yılı hedefimizi yüzde 25'lik büyüme olarak öngörüyoruz.”

Yüksek kaliteli elektrik vinç bileşenleri konusunda 1977 yılından beri uzmanlaşmış, müşteri memnuniyetini esas alan ve kaliteden ödün vermeyen, mühendislik ve makina imalat firmasıdır. Merkez fabrika Sakarya ve şube Eskişehir fabrikamızla Türkiye’nin en modern ve yeni vinç makina, komponent ve sistem üretim tesislerine sahip CMAK, çözüm ortakları ile yüksek kalite ve teknolojik ürünlerini uygun fiyata Türkiye ve dünyadaki birçok muhtelif vinç müşterisine ulaşmaktadır. CMAK, müşterilerine sadece dünyanın lider teknolojisiyle üretilmiş vinç sistemlerinin çok ötesinde gelenekleri, etik değerleri ve mühendisliği ile sürekli olarak hizmet vermektedir.