Teknolojik olarak çok iddialı bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli; Avrupa standartlarının bile üzerine çıkan bir fabrika yaptıklarını belirtti.

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, Bursa Çimento’ya yapılan yatırımla ilgili açıklamada bulundu. Bu yatırımı çok iyi değerlendirdiklerini, teknolojik olarak çok iddialı bir yatırım gerçekleştirdiklerini ve Avrupa standartlarının bile üzerine çıkan bir fabrika yaptıklarını belirtti.
Nemli, "Biz bu yatırım ile dünyada kullanılan mevcut teknolojilerin en iyisini kullanacağız. Son 15 yılda Türkiye'de sektöre yönelik çok fazla yatırım yapıldı fakat biz bunların çok daha üzerinde bir çalışmaya imza atıyoruz. Son derece iddialıyız çünkü bütün altyapılarını yaptık, görüşmelerimizi tamamladık, enerji konusuna kadar her şeyi detaylı inceledik. Avrupa standartlarının bile üzerine çıkan bir fabrika yapıyoruz" dedi. Fabrikanın yeni  bir alana kurulmadığını, mevcut alanda hiç genişletilmeden konumlandırıldığını vurgulayan Nemli, ‘’Teknolojik olarak çok iddialı bir yatırım yapıyoruz. 120 milyon dolar biçtiğimiz yeni fabrikamızı daha farklı teknolojilerle, kapasite aynı olacak şekilde 80-90 milyon dolara da yapabilirdik. Bursa Çimento olarak aradaki 40 milyon dolarlık farkı çevre hassasiyetimiz için ortaya koyuyoruz.’’ dedi.