İstanbul Portföy ile BUBA Ventures’ın beraber kurduğu Bosphorist Girişim Sermayesi Yatırım Fonu 2019’da Metamorfoz şirketine yatırım yaptı. Konuyla ilişkili açıklama yapan BUBA Ventures Yöneticilerinden Neda Soydan,  2013’te kurulan ve telekom, yapay zeka gibi birçok alanda sonuç odaklı çalışmalar yürüten Metamorfoz şirketine gerçekleştirdikleri yatırımdan ötürü heyecanlı olduklarını belirtti ve ekledi “Üretken Türk Mühendisleri’nin yenilikçi ve dijital zamanı yakalayan projeleriyle bu Ar-Ge ve teknoloji girişiminin hedefi küreselleşme.”

"AMACIMIZ ANLAMLI, ÖZEL BİR PROJEYDİ"

Gerçekleştirdikleri bu yatırımın heyecanını yaşadıklarını bir kez daha vurgulayan Soydan, bu yatırımın fon için farklı bir önemi olduğuna da dikkat çekti. Amaçlarının yalnızca başarılı bir girişim projesi seçmek olmadığını vurgulayan Soydan, kendi portföyleri için de anlamlı olacak özel bir proje bulmayı hedeflediklerini belirtti. Soydan, fonlarındaki yatırımcıların iki sene sonra girişim portföyünün birbirini ne denli beslediğini ve büyüttüğünü gördüklerinde şaşıracaklarını dile getirdi.

“TESADÜF DEĞİL”

Soydan yaptığı açıklamada veri, ağ ve içeriğin ortak kümesinde duran teknolojideki yakınsamayı oldukça önemsediklerini belirtti. Portföylerine eklenecek her bir girişimlerinin bahsi geçen bu kümeye hizmet edeceğinin altını çizen Soydan, Metamorfoz şirketinin, Faruk Eczacıbaşı’nın da Daha Yeni Başlıyor adlı kitabında üzerinde durduğu bir konu olan teknoloji sahiplerinin tekel olma isteğine karşı bir duruşu olduğunu belirtti ve ekledi “Bu yatırım bir tesadüf değil.”

“DEVRİM DEĞİL EVRİM”

 Dijitalleşme uğrundaki değişimlerin şirketlerde devrimden ziyade evrim şeklinde oluşması gerektiğinin altını çizen Soydan, bunun için ortak akıl ve ortak ekiplere ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı. BUBA Ventures olarak farklı akıl ve disiplinlerdeki şirketlerin ortak girişimleri sayesinde birbirlerine yakınlaşacaklarını öngörüyoruz diyen Soydan, girişimcilere destek verme amaçları doğrultusunda hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.