Avrupa’nın en büyük ev aletleri üreticisi olan BSH, global yönetici kadrosuna bir Türk yöneticiyi daha kattı. 2018’den bugüne BSH Türkiye’nin Pazarlama Direktörlüğü görevini icra eden Hilal Eksel Merter, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle BSH Tüketici Ürünleri Global Marka Pazarlama Direktörü olarak atandı.

Merter yeni görevini BSH Münih merkez ofisinde icra edecek olup, tüketici ürünlerinin global pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olacak. 

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdikten, Georgia Institute of Technology - Scheller College of Business’da İşletme ve Uluslararası Pazarlama alanlarında yüksek lisans eğitimini yapan Merter, SC Johnson, Anadolu Efes, Imperial Tobacco, Yıldız Holding ve BSH Türkiye şirketlerinde toplam 25 yıllık marka ve ticari pazarlama, strateji, değişim yönetimi, dijital transformasyon deneyimine sahip. 2018 yılında Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markaları portföyünü içeren BSH Türkiye’de 3 yseneyi aşkın süreçte başarılarını sürdüren Merter, şimdi globalde yeni başarılara damgasını vurmaya hazırlanıyor.  

Evli ve iki evlat annesi olan Merter, İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir. Ayrica Bir Dilek Tut Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Yönetim Kurulunda Kadin Derneği üyesidir. 
 

NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA