British American Tobacco Türkiye’de  iş hayatına 2002 senesinde BAT Türkiye operasyonda makine mühendisi olarak adım atan Özşan Özbaş, 19 sene süresince Türkiye, Avustralya, Mısır, Kuzey Afrika Bölgesi ve Bangladeş’te çok sayıda kritik rol üstlendi. Son olarak Dubai’de BAT’nin Orta Doğu ve Güney Asya Bölgesi Operasyon Direktörlüğü görevini icra eden Özşan Özbaş, BAT Global Yeni Kategoriler Operasyon Direktörlüğüne getirildi. 
 
Uluslararası kariyeri boyunca görev yaptığı tüm ülkelerde olağanüstü stratejik başarılara imza atan Özşan Özbaş, yeni görevi ile BAT’nin Global Operasyonlar Liderlik Ekibi’ne dahil oldu. Özbaş, bu pozisyonda global anlamda stratejik dönüşümde önemli bir rol üstelenecek. 
 
Dünyanın en ileri gelen uluslararası şirketlerinden birisi olan BAT’nin sürdürülebilir insan kaynakları stratejisine verdiğini önemin altını çizen BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Gökhan Bilgiç şöyle devam etsin.
 
“BAT Türkiye olarak, Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika (TCNA) Bölgesindeki 10 ülkeye liderlik ediyoruz. 2021 yılında hem Avrupa’da hem de Türkiye’de üst üste 4.kez En İyi İşverenler arasında yer almamıza ek olarak; Top Employers Institute tarafından Türkiye’nin En İyi 3 işvereninden biri seçildik.”
 
Bölge sorumluluğunun Türkiye’nin insan kaynağına ve operasyonlarına duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Bilgiç, “BAT Türkiye halihazırda BAT grubuna yetenek ihracı konusunda önemli bir pozisyonda. 2002’den bu yana 45’in üzerinde Türk çalışanımız yurt dışında, Romanya’dan Japonya’ya, Kanada’dan Hollanda’ya kadar 15 farklı ülkede finans, pazarlama, operasyon gibi departmanlarda liderlik rolü üstlendi. Bu doğrultuda bir o kadar çalışanımız da bölge rollerinde veya global projelerde çalışıyor. Çok uluslu kültürü işimizin her alanında hissediyoruz”.