CHEP markasıyla 60 ülkede faaliyette bulunan küresel tedarik zinciri çözümleri şirketi Brambles,  Paris İklim Anlaşmasıyla tutarlı emisyon azaltma hedeflerini gerçekleştirmesi ve Rejeneratif Tedarik Zinciri Hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarına Küresel Tedarik Zinciri Karbonsuzlaştırma Direktörlüğü pozisyonu kurarak hız kattı.  Yeni birimin direktörlüğüne atanan Marisa Sanchez; danışmanlık, endüstri ve filantropi konularındaki uzmanlığı nedeniyle geniş iklim riski ve karbon tecrübesiyle son derece deneyimli bir sürdürülebilirlik lideri olarak öne çıkıyor. CHEP, Sanchez ile birlikte düşük karbona geçişten kaynaklanan çok sayıdaki iş fırsatından sonuna kadar yararlanılmasına ve şirketin ticari faaliyetlerinin daha da sürdürülebilir hale getirilmesine yardım edecek

Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre; hem tedarik zinciri ve sürdürülebilirlik liderliği ekipleri hem de bölgesel sorumluluk alanları ile yakından çalışacak Marisa Sanchez, Brambles’in küresel çapta karbon azaltma stratejisinin geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumlu olacak. Bu görev, özellikle şirketin 2025 ve 2030 ‘Olumlu İklim’ hedeflerinin tedarik zinciri operasyonlarına başarıyla dahil edilmesine ve müşterilere yönelik sıfır karbon iş modelini destekleyen inisiyatifler de dahil karbon azaltma taahhütlerini gerçekleştirmesi için gerekli eylemlerin belirlenmesine yönelik çalışmalar içerecek.

KOÇTAŞ’TA ÜST DÜZEY ATAMA  KOÇTAŞ’TA ÜST DÜZEY ATAMA 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Brambles Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Juan Jose Freijo, “Artık şirketlerin, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için gerçek anlamda bir yöntem değişikliği yapmasının zamanı geldi. Çağımızın en büyük zorluklarından biri olan küresel ekonomideki şirketlerin karbonsuzlaştırılması için birlikte hareket etmeliyiz. Marisa Sanchez, bizim gibi karbonsuzlaştırma hedefi olan şirketler için yaşanan güçlükler ve fırsatlar hakkında deneyime ve bilgi birikimine sahip. Sanchez’in çevre konusundaki tutkusunun ve rejeneratif misyonumuza bağlılığının gelecekte başarılı olacak sürdürülebilir bir iş modeli geliştirmemize yardımcı olacağından eminim” şeklinde konuştu.   

MARISA SANCHEZ HAKKINDA

Marisa Sanchez; danışmanlık, endüstri ve filantropi konularındaki bilgi birikimi ve çeşitli sektörlerde edindiği iklim riski ve karbon tecrübesiyle sürdürülebilirlik konusunda uzmanlığı bulunuyor. Sanchez, Avustralya ve İspanya’da İklim Değişikliği Baş Danışmanlığı görevini üstlendiği dünyanın önemli ticari patlayıcı ve patlatma sistemleri sağlayıcısı Orica’da ve Deloitte gibi dünya çapındaki kuruluşlarda çalıştı. Sanchez ayrıca New York merkezli İklim Tarafsızlığı Standartları ve Açlığa Karşı Eylem gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlara da destek veriyor. İklim riski ve adaptasyonu konusunda öğretim üyeliği de yapan Marisa Sanchez,  Madrid EOI İşletme Okulu’nun (Escuela de Organización Industrial) Çevre Mühendisliği ve Yönetimi bölümünden master derecesine sahip.