B&R Türkiye'nin yönetimini Ömer Yücel'in devraldığı açıklandı.

Eylül 2020 itibarıyla görevine başlayan Yücel'in, yeni görevindeki hedefinin B&R'ın Türkiye pazarındaki varlığını daha da genişletmek olduğu belirtildi.

2014 YILINDAN BERİ DENEYİM KAZANDI

Firmadaki kariyerine 2014 yılında Uygulama Mühendisi olarak başlayan Yücel, ardından Satış Departmanına geçiş yaptı.

Son olarak Türkiye Satış Müdürü olarak çalışan Yücel, B&R'daki kariyer gelişimi sayesinde şirketin çeşitli alanlarında uzmanlık geliştirmeyi başararak müşterilerin yaşadığı her türlü duruma karşı deneyim kazandı. 

"AVRASYA BÖLGESİ, FIRSATLAR BARINDIRIYOR" 

Yeni Ülke Müdürü olarak Yücel'in öncelikli hedeflerinden biri, Türkiye pazarında B&R varlığını çok daha güçlü bir şekilde konumlandırmak olacağı açıklanırken, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yücel, “Türkiye'de otomasyon sektörü oldukça yükselişte. Özellikle Avrasya bölgesine ihracat işi hızla büyüyor. Bu durum, B&R için büyük fırsatlar sunuyor." ifadelerini kullandı.

"MAKFED'İN VİZYONU İLE BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR"

Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED)'nun "2030 Vizyonu" vizyonu konseptine güvendiğini dile getiren Yücel, Vizyon 2030 ve B&R'ın hedeflerinin birbirini iyi bir şekilde tamamladığının altını çizdi.

Yücel, "Sanayinin Türk gayri safi yurtiçi hasılası içindeki payının, 2030 Vizyonu ile yüzde 21'in üzerine çıkarılması bekleniyor. Makinalar ve elektronikler arasındaki etkileşim ve bunların geliştirilmesi vizyonun uygulanmasında belirleyici roldedir. B&R, uzmanlığı ve endüstriyel otomasyondaki uzun yıllara dayanan deneyimiyle işte tam da bu noktada devreye giriyor." dedi. 

"DEĞER KAZANDIRACAĞINA İNANIYORUM"

Yücel'in atanmasına ilişkin B&R Türkiye-İsrail Bölge Müdürü Piero Pederzani ise, şöyle konuştu: 

“Türkiye'de makina imalatı sektörü yükselişte ve küresel olarak giderek daha önemli hale geliyor. Ömer Yücel bu pazarı oldukça iyi biliyor ve tecrübesiyle yeni pozisyonuna çok fazla değer kazandıracağına inanıyorum. Bu da, Türk makina imalatı sektörünü en iyi şekilde destekleyebileceği anlamına geliyor.”